LOT zrezygnował z rozdawania w samolotach lewicowej "Trybuny". Zamiast niej od tygodnia oferuje pasażerom związany z ojcem Rydzykiem "Nasz Dziennik". - To nie z powodów politycznych. To z oszczędności - przekonuje "Gazete Wyborczą" rzecznik LOT.
Europoseł z Samoobrony Ryszard Czarnecki: - Jestem za. Ale dziwi mnie, że "Nasz Dziennik" pojawił się akurat teraz.
Witold Tomczak z LPR już dwa lata temu walczył, by LOT rozdawał w samolotach "Nasz Dziennik". Interweniował nawet u poprzedniego ministra skarbu Jacka Sochy.
Zrozumienia nie znalazł. Urzędnicy ministerstwa odpisali, że brak jakiegokolwiek tytułu na pokładach LOT-u nie powinien być uważany za dyskryminację osób czytających dane pismo. Podkreślili, że LOT wydaje na zakup prasy przeszło 8 mln zł rocznie.
"Trybuna" latała z LOT-em od 15 lat. Zniknęła w listopadzie ubiegłego roku. Arkadiusz Ostrowski, prezes spółki Ad Novum, wydawcy "Trybuny", śmieje się: - Spodziewałem się tej decyzji, choć udało nam się przetrwać wszystkie dotychczasowe rządy.
"GW" przypomina, że większościowym udziałowcem LOT-u jest skarb państwa (ma blisko 68% akcji). W grudniu rząd Kazimierza Marcinkiewicza wymienił prawie cały zarząd spółki, a pod koniec stycznia trzech członków rady nadzorczej, w tym przewodniczącego.
Leszek Chorzewski, rzecznik linii, przekonuje jednak, że z "Trybuny" LOT zrezygnował nie z powodów politycznych, ale z oszczędności: - Zrezygnowaliśmy też z tygodnika "Der Spiegel" i magazynu "Auto Plus". Nie jesteśmy kioskiem Ruchu. Na polskim rynku przewoźników i tak mamy najlepszą ofertę prasową - mówi "Gazecie Wyborczej" rzecznik.
PARANOJA!!!!! JA CHCE WYBOROW NA WIOSNE !!!!!!
Nasz Dziennik w Samolotach
Rozpoczęty przez
Slash
, 16 02 2006 02:46
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 02 2006 - 02:46
Napisano 16 02 2006 - 13:14
Heh ojciec rozszerza granice swoich wpływów, niedługo za wycieraczki zamiast ulotek oferujących różne dziwne usługi bedą wkładać wisytówki kółek różańcowych.
Napisano 16 02 2006 - 16:46
NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE cholera mnie weźnie :[ paranoja, rydzykomania
grrrrrr :evil: mnie żywcem nie wezma
grrrrrr :evil: mnie żywcem nie wezma
Napisano 16 02 2006 - 17:15
dobrze, ze samolotami nie latam 
ale to i tak paranoja...
Jeszcze z TVP zrobia program religijny :|
ale to i tak paranoja...
Jeszcze z TVP zrobia program religijny :|
Napisano 16 02 2006 - 18:13
Jeszcze z TVP zrobia program religijny
wszystko na to wskazuje z tvp1 wywalili juz Jacka Fedorowicza ( ktory prowadzil dziennik telewizyjny ) i wywalili tez kabaret Kabaret Olgi Lipińskiej :twisted: :twisted:
Napisano 16 02 2006 - 18:25
ten calykult rydzyka zaczyna byc nudny...
nawet LOT zaczal :? a moze mysla, ze jak co to rydzyk ich ku niebu powiedzie
nawet LOT zaczal :? a moze mysla, ze jak co to rydzyk ich ku niebu powiedzie
Napisano 16 02 2006 - 19:28
No bez jaj to juz nie jest śmieszne :evil: :evil: :evil: :evil:
Naprawde qrwica mnie bierze jak słysze o tych wszystkich dupowłazach Rydzyka :evil: :evil: :evil:
Podba mi się ze Episkopat Polski wysłał pismo do naczelnego radiowego GJ-a RP
W pismie pisali ze kościół powinien być bezpartyjny. A jak robi Rydzyk nikomu nie musze mówić.
Jednego naprawde żałuje że Jan Paweł II nie skrytykował Rydzyka. Co prawda nie przyjoł go z prywatną augiencją, ale to nie to samo co ostra krytyka
Moze wtedy ta cała fanatyczna masa wielbidziela Rydzyka zobaczya by prawde.
Benedykt XVI [chyba tak ??] juz nie bedzie miał takiej siły przebicia u tych fanatyków.
Ja na szczeście boje się latac i nie mam z tym problemu. Nic nie zastapi własnych 4 kółek.
A tutaj i tak Rydzyk tez juz ostro działa obojetnie w jaki region Polski wjedziesz pierwszą wyszukaną i najlepiej odbieraną stacją radiową jest radio maryja :x :x :x :x
Ech szkoda gadać od razu ciśnienie mi się podnosi :evil: :evil: :evil: :evil:
Naprawde qrwica mnie bierze jak słysze o tych wszystkich dupowłazach Rydzyka :evil: :evil: :evil:
Podba mi się ze Episkopat Polski wysłał pismo do naczelnego radiowego GJ-a RP
W pismie pisali ze kościół powinien być bezpartyjny. A jak robi Rydzyk nikomu nie musze mówić.
Jednego naprawde żałuje że Jan Paweł II nie skrytykował Rydzyka. Co prawda nie przyjoł go z prywatną augiencją, ale to nie to samo co ostra krytyka
Moze wtedy ta cała fanatyczna masa wielbidziela Rydzyka zobaczya by prawde.
Benedykt XVI [chyba tak ??] juz nie bedzie miał takiej siły przebicia u tych fanatyków.
Ja na szczeście boje się latac i nie mam z tym problemu. Nic nie zastapi własnych 4 kółek.
A tutaj i tak Rydzyk tez juz ostro działa obojetnie w jaki region Polski wjedziesz pierwszą wyszukaną i najlepiej odbieraną stacją radiową jest radio maryja :x :x :x :x
Ech szkoda gadać od razu ciśnienie mi się podnosi :evil: :evil: :evil: :evil:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych