Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nagrywanie płyty bootowalnej

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Fafqulec

Fafqulec

Obserwator

• 9 postów

Napisano 29 12 2009 - 10:36

3 lata temu kupiłem Asusa serii A6F, bez płyt instalacyjnych - za to z partycją recovery. Niedawno próbowałem odtworzyć stan początkowy poprzez recovery. Jednak podczas recovery wystąpił błąd. Windows przestał odpalać, recovery też nie dało rady zrobić(być może partycja jest schrzaniona, ale chcę to jeszcze finalnie sprawdzić). Zainstalowałem inny system - wszystko poszło OK, ale musiałem się bawić sterownikami ze strony Asusa. Partycja recovery stała się normalną partycją(wcześniej była ukryta). Jak teraz ją wypalić na DVD, żeby spróbować odpalić ją z napędu? Jakim programem? Może być wersja trialowa, bo to jednorazowa akcja...

Proszę o pomoc

• 0

#2 Macsch15

Macsch15

Profesjonalista

• 3 705 postów

Napisano 29 12 2009 - 10:56

(...)Partycja recovery stała się normalną partycją(wcześniej była ukryta). (...)

Czyli że sformowałeś partycję recovery ? ;)

PS: Jest zajęte miejsce na tej partycji ?

• 0

#3 Fafqulec

Fafqulec

Obserwator

• 9 postów

Napisano 29 12 2009 - 11:26

Nie formatowałem partycji recovery. Zainstalowałem system na dawnej partycji C(w nowym windowskie jest to już partycja E, partycja D pozostała partycją D, a C jest nazwana jako recovery)
Jest zainstalowany inny system niż pierwotny(dlatego chyba dla niego, partycja C nie jest klasyczną partycją recovery - bo nie odtwarza tego systemu, tylko inny). Partycja jest dostępna, ma pliki.
Przy odpalaniu komputera uruchamia się boot loader i mam do wyboru dwie opcje:
- win xp pro - zainstalowany ostatnio, wybranie tej opcji ładuje normalnie system
- win xp home - stary system, kupiony razem z lapkiem. Po wybraniu tej opcji mam menu recovery - ale próba recovery kończy się błędem lub ekranem "recovering now..." i ten wiersz pozostaje tu bez końca

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych