Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nagranie Windows 7 z dysku na płyte

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 wojtii77

wojtii77

Początkujący

• 22 postów

Napisano 09 05 2012 - 22:06

Mam pliki windows 7 na dysku laptopa (1,9 GB) i nie mam płyty. Jak zrobic ISO z tych plikow na dysk lub bezposrednio na pendrive bez plyty DVD, na która zazwyczaj tworzy się taki obraz?

Użytkownik kosa006 edytował ten post 30 05 2012 - 21:58

• 0

#2 Qauke

Qauke

Expert

• 5 156 postów

Napisano 30 05 2012 - 21:55

Nie rozumiem Twojego problemu , chcesz obecny system którego używasz zgrać na płytę ?

Użytkownik qauke edytował ten post 30 05 2012 - 21:56

• 0

#3 ewenementbdg

ewenementbdg

Nowy

• 2 postów

Napisano 04 08 2012 - 22:55

Rozumiem problem bo mam to samo. Mianowicie chodzi o to, że w moim mniemaniu na laptopie mam czystego windows 7. Niestety nikt mnie nie poinformował o tym, że nie ma ukrytej partycji... więc podczas użytkowania komputera nagle ktoś się ze mną podzielił magiczną informacją, że robi się tak:

1. Kupujesz komputer z windows 7 (bez płyty i ukrytej partycji);
2. Kupujesz płytę DVD;
3. Robisz kopię zapasową, która tak na prawdę jest instalacją windows 7;
4. Gdy są jakieś problemy, wrzucasz DVD i resetujesz system do wersji zapisanej na dvd.

Problem jest dość nieciekawy... bo ja dowiedziałem się o tym dopiero po kilku dniach, a dysk został już zapełniony.

Mam co prawda drugiego kompa i mogę pokopiować pliki, pousuwać programy i zrobić ten reconvery.

Niestety myślę, że już system jest zaśmiecony niepotrzebnymi śladami, czy ktoś wie jak przywrócić system do pierwotnej wersji?

Od wielu, wielu lat używałem XP na laptopie i nie sprawia mi żadnych problemów! A ten 7 na nowym sprzęcie delikatnie mnie denerwuje... :D
  • 0

#4 Qauke

Qauke

Expert

• 5 156 postów

Napisano 05 08 2012 - 07:23

Przygotuj sobie dwie puste płyty DVD wejdź do panelu sterowania -> system i zabiezpieczenia -> kopia zapasowa/przywracanie -> utwórz obraz systemu.. Jakbyś miał partycję recovery można by było z niej przywrócić system do pierwotnego stanu i ewentualnie po tym zrobić kopię zapasową systemu. Jest jedno wyjście odinstaluj nie potrzebne programy/aplikację itd zostaw tylko to co jest najpotrzebniejsze i wykonaj kopie zapasową Windows7.

Użytkownik Tomasz6688 edytował ten post 05 08 2012 - 08:53

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych