Mysz usb
Rozpoczęty przez
Lord Satham
, 26 03 2008 09:43
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 03 2008 - 09:43
Mam laptop Acer TM 2451 itd.
W nim 3 usb.
Mam tez od starego pc Klawiaturę i mysz bezprzewodową.
Teoretycznie po podłączeniu usb i wciśnięciu przycisku na myszy powinna działać.
Nie działa, a system jej nie widzi.
Dlaczego?
Cz robię źle?
Z innymi urządzeniami usb nie mam takich problemów, tzn są widziane od razu, i działają.
W nim 3 usb.
Mam tez od starego pc Klawiaturę i mysz bezprzewodową.
Teoretycznie po podłączeniu usb i wciśnięciu przycisku na myszy powinna działać.
Nie działa, a system jej nie widzi.
Dlaczego?
Cz robię źle?
Z innymi urządzeniami usb nie mam takich problemów, tzn są widziane od razu, i działają.
Napisano 26 03 2008 - 11:44
Może źle czytam,ale nie wiem o Co Ci dokladnie chodzi:).Nie widzi myszy czy klawiatury?
...Co do keyboarda to trzeba włączyc w BIOSIE obsługe:),nie wiem jak z nowa technologią,ale znam dobrze ten problem... Co do myszy...System powinien sobie sam znależć i zainstalować sterownik...Poki co zrób tak:
1.Sprawdz czy Dana mysz działa:)
2.Podłącz ją do innego portu USB
3.Pisz jak postępy prac:)
pozdrawiam
1.Sprawdz czy Dana mysz działa:)
2.Podłącz ją do innego portu USB
3.Pisz jak postępy prac:)
pozdrawiam
Gość_Wojtex16_*
Napisano 26 03 2008 - 19:00
Sterowniki do myszki są zainstalowane?
Napisano 26 03 2008 - 20:33
Sterowniki do myszki są zainstalowane?
1. Zestaw składa się z myszy klawiatury i urządzonka podłączonego do usb.
2. klawiatura mnie nie interesuje, bo mam w lpt
3. sterowniki do myszy? nie mam oryginalnych a nie mogę ściągnąć oryginalnych
4. ale touch-pad będzie działał, czy mam go wyłączyć w Biosie? Bo nie chciałbym zrobić sepuku lpt.
5a. mysz w komputerze innym działa
5b. podłączenie do innego portu usb? a po co? wszystkie są OK.
Gość_Wojtex16_*
Napisano 26 03 2008 - 21:00
Ad. 2:
A dokładnie co to jest za myszka? jakiś problem masz ze ściągnięciem sterowników, na czym dokładnie polega?
Ad. 3:
Po podłączeniu będzie działał, w niektórych laptopach jest możliwość wyłączenia
Napisz dokładnie co się dzieje gdy podłączysz tą myszkę? Windows próbuje wykryć jakieś sterowniki? Są w menedżer urządzeń jakieś pytajniki czy wykrzykniki?
A dokładnie co to jest za myszka? jakiś problem masz ze ściągnięciem sterowników, na czym dokładnie polega?
Ad. 3:
Po podłączeniu będzie działał, w niektórych laptopach jest możliwość wyłączenia
Napisz dokładnie co się dzieje gdy podłączysz tą myszkę? Windows próbuje wykryć jakieś sterowniki? Są w menedżer urządzeń jakieś pytajniki czy wykrzykniki?
Napisano 27 03 2008 - 01:26
Stare jak świat i pewnie zestaw Gemiusa
co jakiś czas się rozynchronizuje i raz działa mysz raz klawiatura, a czasem nic nie działa. Masz na brzuszku myszki przycisk do synchronizacji i taki sam pod klawiaturą, naciśnij je jednocześnie i przytrzymaj przez kilkanaście sekund.
Napisano 28 03 2008 - 08:54
Stare jak świat i pewnie zestaw Gemiusa
co jakiś czas się rozynchronizuje i raz działa mysz raz klawiatura, a czasem nic nie działa. Masz na brzuszku myszki przycisk do synchronizacji i taki sam pod klawiaturą, naciśnij je jednocześnie i przytrzymaj przez kilkanaście sekund.
Ale piszę do wszystkich!
Właśnie od wczoraj pisze z myszki, działa.
Baterie były OK, ale kupiłem nowe.
Żadnych sterowników nie instalowałem, bo XP ma pod Logitecha, tak jest w instrukcji.
Nie zaleca się (sprzęt może zostać uszkodzony) jednoczesnego naciśnięcia obu, a nawet trzech przycisków.
Ale co mi po sprzęcie, który nie działa?
Nic.
Zrobiłem to jednoczesne naciśnięcie dopiero po tym jak lpt wykrył nowe urządzenie.
I zadziałało.
Lecz dziś rano znowu miałem nie wykrycie myszy.
Znowu to samo i działa.
A touchpad też działa.
Tak więc wszystkim Wam wielkie dzięki.
ps. Natomiast DLACZEGO tak się dzieje, tego nie wiem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty