Skocz do zawartości

Zdjęcie

Muzyka której nienawidzisz

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 19 03 2010 - 11:00

W moim domu na piętrze niżej przez całą dobę włączone jest radio. Ustawione na RMF, w którym przez cały dzień wałkują obrzydliwie prymitywny kawałek:
[hide]WRZUTA - Melanie Fiona - Monday Morning - mp3[/hide]
Jak to słyszę, to aż mi gorzej... Banalna melodia, wokalne beztalencie i ogólnie cienizna.
Poza tym nie znoszę muzyki niejakiego Shaggy'ego. Koleś śpiewa jakby miał 5 klusek w ustach.

Czy ktoś również jest uczulony na niektóre kawałki?

Użytkownik makensis edytował ten post 31 03 2012 - 23:31

• 0

#2 geronimoo

geronimoo

Uzależniony od forum

• 1 457 postów

Napisano 19 03 2010 - 12:15

Zaczynasz drażliwy temat, zapewniam Cię, że jest wiele osób, które nie trawi tego czego Ty słuchasz :P , o gustach się ani nie pisze ani też nie rozmawia :). Wracając do kawałka, jest dobry na poniedziałkowy poranek, mnie na ten przykład wprowadził w pogodny nastrój (trudno powiedzieć jak mój organizm zareagowałby na większą ilość) i chyba o to chodzi ale ja z zasady nie słucham RMF'u wcale, ta stacja powinna być dostępna tylko dla ścisłego grona osób po wniesieniu odpowiednich opłat dla innych jako zadość uczynienie poniesionych szkód słuchowych około słyszących. Wokalnie jest dobrze pomijając fakt, że to studyjne nagranie, większość tego typu artystek wypada blado, a nawet bardzo blado śpiewając na żywo (wiesz o czym piszę).

• 0

#3 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 19 03 2010 - 13:04

Zaczynasz drażliwy temat, zapewniam Cię, że jest wiele osób, które nie trawi tego czego Ty słuchasz :P

To działa też w drugą stronę. :) Nie mam w każdym razie zamiaru krytykować gustu muzycznego innych osób, temat ma na celu wskazanie piosenek, które źle oddziałują na umysł (nie wiem jak to inaczej opisać). Ogólnie gatunek pop prezentowany przez RMF jest mi obojętny, z tym że grane są kawałki odbierane przeze mnie jako dobre (bardzo mało), nijakie oraz te do d**y. W pierwszym poście opisałem muzykę z tej trzeciej grupy. Z RMF-em oczywiście masz rację, są zbyt powtarzalni i przez to nudni.

Zmienię nazwę tematu na bardziej wymowną, może istnieje jakaś piosenka źle działa na większą grupę osób.
  • 0

#4 Macsch15

Macsch15

Profesjonalista

• 3 705 postów

Napisano 19 03 2010 - 15:35

:)

Ja może dam wykonawców ;

doda , to coś na pierwszym miejscu.
pitbull
feel
tede
lady gaga
kesha
tiffany quenn
alex c
mbrother
natalka karpa
akon
2-4 grooves
włodarczyk
kelly rowland
50 cent
alicia keys
ida corr
melanie c
bum
verba
łzy
pakito
snoop dogg
verona
akcent
atomic kitten
basshunter
beyonce
blue cafe
britney spears
budka suflera
crazy fog
niemen
darin
dj jozin
dj magic
dj rose
dr alban
duffy
elize
goya
jes
kalwi and remi
kombi
krzysztof krawczyk
kylie minogue
september
eminem
mad hause
mika
spiller
tatu

i ogólnie to cały szajs z radia :P
  • 0

#5 Krzychu25

Krzychu25

Zaawansowany użytkownik

• 1 045 postów

Napisano 19 03 2010 - 16:00

A ja powiem, że nienawidzę Bayonce i tego co wymienił Mac (chociaż teksty pitbula potrafią rozweselić "srumba si, rumba ko?" :) ). Również nie lubię artystów/artystek którze brzmią na płycie ok, ale na żywo to n/c.

PS.
Muzyka której nienawidzisz :)

// by plus:

http://www.google.pl/#hl=pl&safe=off&q=%22muzyka+kt%C3%B3r%C4%85+lubisz%22&lr=&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=54c34ea639e1d063

http://www.google.pl/webhp?hl=pl#hl=pl&safe=off&q=%22muzyka+kt%C3%B3rej+lubisz%22&lr=&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=54c34ea639e1d063

// by me, sorry plus...
http://www.google.pl/search?hl=pl&safe=off&q=muzyka+którą+nienawidzisz&lr=&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
Owszem, "którą lubisz", ale "której nienawidzisz" :)

// to znowu ja :P
http://www.odmiana.iorg.pl/?q=kt%F3ry
Obydwie formy są poprawne. Niech będzie po Twojemu. :)

Użytkownik #plus edytował ten post 19 03 2010 - 18:21

• 0

#6 Gość_Sicknature_*

Gość_Sicknature_*

Napisano 19 03 2010 - 17:18

Ja natomiast za muzyczną eutanazję uważam praktycznie wszystko co nie jest rapem lub pochodnym podstylem wywodzącym się z kultury hip-hopu. Do tego zaliczę też jamajskie klimaty których nie toleruję.
  • 0

#7 Terrqge

Terrqge

Początkujący

• 18 postów

Napisano 19 03 2010 - 23:17

Techno...
  • 0

#8 motyx

motyx

Zaawansowany użytkownik

• 571 postów

Napisano 20 03 2010 - 00:20

Muzyka elektroniczna. W/w muzyka hawajska. Muzyka ludowa, tudzież sakralna. pop.
  • 0

#9 server_proxy

server_proxy

Początkujący

• 14 postów

Napisano 20 03 2010 - 00:58

Nienawidzę Hip-Hopu, Rocka, Metalu...
  • 0

#10 Jakub566

Jakub566

Pedobear

• 897 postów

Napisano 20 03 2010 - 23:12

Mnie w[beeep]ia Doda..coś strasznego - a jednak duża część młodzieży, dzielnie zachwyca się tym gównem pani doroty. :thumbsup:
  • 0

#11 anduvir

anduvir

Zaawansowany użytkownik

• 952 postów

Napisano 20 03 2010 - 23:17

Ja nie trawię tego co jest od jakiegoś czasu (tj. 2-3 lat) w radiu szczególnie w esce. W większości nie trawię techno, trance, electro i temu podobnego shit'u.

• 0

#12 Krzychu25

Krzychu25

Zaawansowany użytkownik

• 1 045 postów

Napisano 21 03 2010 - 12:18

<-- THIS! :thumbsup:

• 0

#13 Gość_unitrax_*

Gość_unitrax_*

Napisano 21 03 2010 - 12:22

Firma, Feel, Doda, Scooter, cascada yy niech no pomyśle , właściwie niecierpię większości zespołów remixujących dawne hity , choć czasem trafi się coś ciekawego (np. dj. sammy - heaven - przeróbka briana adamsa pod tym samym tytułem, czy też utwory gigi d'agostino)
Cały polski hiphop i większość nowych polskich wykonawców, właściwie moim zdaniem muzyka w polsce bardzo straciła na jakości po 2000roku z racji rozpowszechnienia się elektroniki użytkowej , łatwiejszego dostępu do profesjonalnego softu , teraz tworzyć może każdy , i duża część idzie na łatwiznę wykorzystując czyjąś twórczość.

To bardzo irytuje , bo kiedy szukam jakiegoś utworu to często trafiam na głupie remixy od heńka z komputera,

kiedyś się już z eunstachym kłóciłem o właściwość wykorzystywania cudzej twórczości , dalej stoję przy tym że jak ktoś robiąc własne wytwory korzysta z cudzych utworów , to nie jest twórcą tylko przerabiaczem , wixiarzem i co tylko.
nie jest sztuką dorysować kwiatek na cudzym obrazie , sztuką jest stworzyć coś własnego od podstaw, twierdzenie że już wykorzystano dostępną gamę dźwięków jest bzdurą jaką to wixiarze rozprzestrzeniają po "internetach". proces technologiczny procesorów jest od wielu lat pomniejszany i często pojawia się ktoś kto twierdzi że mniej nm już być nie może- mimo tego postęp trwa ciągle, a ja dostrzegam tutaj analogie , że jak się twórcom myśleć nie chce nad nowymi dźwiękami zwalają winę na głupotę pt. wykorzystano dostępną game dźwięków.

trochę odbiegłem ale ten wywód ma bezpośredni związek.
jestem przeciwnikiem remixów oraz komerchy

krzychu nie wiem co chcesz od tego kawalka, to utwor w stylu w aucie , co miało ludziom przypomniec klimat dawnych dyskotek :thumbsup:, nurt niszowy i raczej rzadko pokazywane gdziekolwiek

Użytkownik unitrax edytował ten post 21 03 2010 - 12:33

• 0

#14 Pantagruer

Pantagruer

Początkujący

• 18 postów

Napisano 07 04 2010 - 14:03

Ja jestem w stanie znieść irytujące kawałki irytujących pseudowykonawców, ale jak mnie czasem coś uwięzi w klubie gdzie muszę słuchać jakiejś rąbanki (elektro house, minimal progresive, cośtamcośtam), to wyję. Ból głowy gwarantowany, naprawdę zero mam zrozumienia dla takich "utworów"...
  • 0

#15 Gość_Andziorka_*

Gość_Andziorka_*

Napisano 07 04 2010 - 14:15

Nie lubię disco - polo, techno i łupanek bez tekstu, które jak dla mnie nic sobą nie wyrażają. Poza tym popu w stylu Dody, Feel-a etc. Boysbandów także nie lubię.
  • 0

#16 Jochnka

Jochnka

Selfie

• 356 postów

Napisano 07 04 2010 - 18:37

Ja niestety wszystko lubię no może tylko klasycznej muzyki nie lubię, ją pewnie lubi Mac
  • 0

#17 motyx

motyx

Zaawansowany użytkownik

• 571 postów

Napisano 07 04 2010 - 21:22

Ja lubię muzykę klasyczną, gdyż sam taką gram.

Faktycznie... niektóre kawałki są do niczego. Ale klasyki nie można wrzucać do jednego worka. Jedna epoka będzie całkiem inna od drugiej.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych