Firma, Feel, Doda, Scooter, cascada yy niech no pomyśle , właściwie niecierpię większości zespołów remixujących dawne hity , choć czasem trafi się coś ciekawego (np. dj. sammy - heaven - przeróbka briana adamsa pod tym samym tytułem, czy też utwory gigi d'agostino)
Cały polski hiphop i większość nowych polskich wykonawców, właściwie moim zdaniem muzyka w polsce bardzo straciła na jakości po 2000roku z racji rozpowszechnienia się elektroniki użytkowej , łatwiejszego dostępu do profesjonalnego softu , teraz tworzyć może każdy , i duża część idzie na łatwiznę wykorzystując czyjąś twórczość.
To bardzo irytuje , bo kiedy szukam jakiegoś utworu to często trafiam na głupie remixy od heńka z komputera,
kiedyś się już z eunstachym kłóciłem o właściwość wykorzystywania cudzej twórczości , dalej stoję przy tym że jak ktoś robiąc własne wytwory korzysta z cudzych utworów , to nie jest twórcą tylko przerabiaczem , wixiarzem i co tylko.
nie jest sztuką dorysować kwiatek na cudzym obrazie , sztuką jest stworzyć coś własnego od podstaw, twierdzenie że już wykorzystano dostępną gamę dźwięków jest bzdurą jaką to wixiarze rozprzestrzeniają po "internetach". proces technologiczny procesorów jest od wielu lat pomniejszany i często pojawia się ktoś kto twierdzi że mniej nm już być nie może- mimo tego postęp trwa ciągle, a ja dostrzegam tutaj analogie , że jak się twórcom myśleć nie chce nad nowymi dźwiękami zwalają winę na głupotę pt. wykorzystano dostępną game dźwięków.
trochę odbiegłem ale ten wywód ma bezpośredni związek.
jestem przeciwnikiem remixów oraz komerchy
krzychu nie wiem co chcesz od tego kawalka, to utwor w stylu w aucie , co miało ludziom przypomniec klimat dawnych dyskotek

, nurt niszowy i raczej rzadko pokazywane gdziekolwiek
Użytkownik unitrax edytował ten post 21 03 2010 - 12:33