Skocz do zawartości

MrPeople

OFFLINE Ostatnio: 12 09 2007 14:45
-----

Moje tematy

Asus N7600GS 256MB AGP - problem!

12 09 2007 - 08:53

Witam.

Wczoraj zakupiłem kartę graficzną ASUS N7600GS, pod AGP. Do momentu zainstalowania sterowników (najnowszych, ze strony nVidii), komputer uruchamiał się normalnie. Sęk w tym, że po zainstalowaniu sterów i wykonaniu pierwszego resetu zaraz po instalacji, komp zaprzestał się do mnie odzywać. Jak to się objawia? Otóż, po wgraniu BIOSu, wykryciu wszystkich urządzeń bez problemu, komputer przechodzi do ładowania boot.ini. Mam 2 systemy operacyjne, więc mam 2 opcje uruchomienia. 1 - Win XP, 2- Linux, Fedora 5. Wybierając Windowsa komputer po prostu się "zatrzymuje". Na ekranie pozostaje menu wyboru systemu jednak przez ok. 2 minuty nic się totalnie nie dzieje. Po upływie tego czasu, następuje minutowy czarny ekran, następnie, przez jakieś 3-5 minut mam czarny ekran z szarym paskiem u dołu. Po upływie tych paru minut system ładuje się dalej i już wszystko działa. Nie wiem czego to problem, przeinstalowałem już Windowsa, Linuxa nawet nie ruszam, odłączyłem dysk z nim, gdyż nie miałem wolnego kabla do podłączenia zasilania do karty graficznej.

Jeśli ktoś ma jakiekolwiek pojęcie na temat opisanej sytuacji to proszę o pomoc, bo nie ukrywam ze denerwujące jest czekanie 10 minut na start systemu...