Skocz do zawartości

Mr Worm

OFFLINE Ostatnio: 12 11 2006 22:13
-----

Moje tematy

Komputer Draco

12 11 2006 - 22:13

Witam! w ofercie Makro znalazl sie ciekawy komputer: Draco (monitro LCD, myszka, klawiatura, urzadzenie wielofunkcyjne i jednostka centralna z podzespolami). Czy ktos moze mial stycznosc z tym komputerem?

Jesli tak to prosze o swoje komentarze na jego temat. Licze na wasza szczerosc:)

jakby co - www.makro.pl

pozdrawiam.

oferta kupna kompa

12 11 2006 - 09:22

Witam! Mam zamiar kupić komputer na gwiazdkę i mam tu jedna oferte Vobisa. Nie wiem czy to dobra oferta względem CENA/JAKOŚĆ.
http://sklep.vobis.pl/produktinfo.aspx?symbol=700692

I jeszcze jedno. Jeśli możecie to podajcie polecane przez was sklepy komputerowe (internetowe i zwykłe w Warszawie).

Pozdrawiam:)

Problem z multimediami

11 11 2006 - 16:56

Witam!
Mam ostatnio jeden problem: nie działają mi żadne gry ani filmy.
Mój komputer ma 7 lat. Nie wymienialem do tej pory zadnego z podzespołów (oprócz RAMu ale to było dawno temu :)). Konfiguracja: NVIDIA riva tnt2 pro (32 mb), 192 ramu, celeron 667 box, plyta glowna z chipsetem via apollo 133a pro. Windows 98 SE z aktualnieniami.
Od jakiegoś czasu zaczęły mi nie działać gry, nawet taka najprostsza: Air Strike 3d. POtem filmy: kiedy tylko chcialem je obejrzec (lub zagrac w jakas gre) to automatycznie zawiecha kompa. Od razu mowie ze wszystkie stery mam poprawne i w ogóle. POtem zaczął nie działaćinternet - takze sie zawieszal.
Zrobilem FORMATA. Zainstalowalem wszystko od nowa: system stery, itp. Internet zaczął działać, dźwięj był, wszystkie sterowniki poprawne i poprawnie wgrane. Ale gry i filmy nadal nie działają (muzyka mp3, audio cd działają bez zarzutów i net także).
Na swoim kompie mam kodeki: XviD, ffdshow, vplayer, itp. oraz directx 9.0c i stery do grafiki mam.

PS: kiedy chcialem kiedys zainstalowac najnowsze psaujace do mojego modelu grafiki sterowniki i roznego rodzaju detonatory, grafika szwankowala... bylem zmuszony zainstalowac z plyty stare stery z 1999 roku.

O co w tym chodzi? Co mam zrobić żeby multimedia normalnie działały/funkcjonowały?
Z góry thx za odpowiedz.
Pozdrawiam.