Skocz do zawartości

Zdjęcie

Monitor żółknie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 jakubgorz

jakubgorz

Stały użytkownik

• 251 postów

Napisano 08 08 2007 - 20:32

Od trzech lat posiadam monitor LG Flatron F700b do tej pory wszystko było w porządku, ale niestety jakiś miesiąc temu monitor zaczął migać na żółto, a ostatnio to żółknie na dłużej. Pomaga gdy wyłącze i włącze monitor. Romagnesowywałem go już kilka razy nie pomobło. :rolleyes:

Może ktoś wie co się dzieje i jak można to naprawić, to jest bardzo uciążliwe szczególnie gdy gram.

• 0

#2 Jointcio

Jointcio

Nowy

• 4 postów

Napisano 26 08 2007 - 01:35

Od trzech lat posiadam monitor LG Flatron F700b do tej pory wszystko było w porządku, ale niestety jakiś miesiąc temu monitor zaczął migać na żółto, a ostatnio to żółknie na dłużej. Pomaga gdy wyłącze i włącze monitor. Romagnesowywałem go już kilka razy nie pomobło. :rolleyes:

Może ktoś wie co się dzieje i jak można to naprawić, to jest bardzo uciążliwe szczególnie gdy gram.

ja tak miałem przy moim starym CTX - była to wina kabla...był zagięty i nie łaczył...

• 0

#3 jakubgorz

jakubgorz

Stały użytkownik

• 251 postów

Napisano 26 08 2007 - 12:09

Wymieniłem kabel na nowy już na początku jak zaczął żółknąć i nic to nie dało. :rolleyes:
  • 0

#4 xabre

xabre

Początkujący

• 112 postów

Napisano 26 08 2007 - 13:29

Który kabel wymieniłeś??
  • 0

#5 jakubgorz

jakubgorz

Stały użytkownik

• 251 postów

Napisano 26 08 2007 - 21:15

Wyminiłem kabel od komputera do montora. :(
  • 0

#6 sklsk

sklsk

Stały użytkownik

• 232 postów

Napisano 26 08 2007 - 21:29

obstawiałbym przełamaną żyłę w kablu,
jeśli to nie to to niestety pada powielacz czy jak to tam się nazywa, naprawa nieopłacalna
  • 0

#7 jakubgorz

jakubgorz

Stały użytkownik

• 251 postów

Napisano 26 08 2007 - 21:56

obstawiałbym przełamaną żyłę w kablu

ale, którym? Jak już mówiłem wymieniłem od kompa do monitora i to nic nie pomogło, kabel zasilający to raczej nie ma z tym nic wspólnego, ale jutro porzycze na chwile od kolegi. Problem w tym, że on żółknie jak mu się podoba nieraz siedze kilka godzin i jest dobrze, drugim razem psuje się co kilka minut.
  • 0

#8 sklsk

sklsk

Stały użytkownik

• 232 postów

Napisano 27 08 2007 - 07:17

żyła (sygnałowa a nie elektryczna) może być uszkodzona na złączce już w monitorze więc wymiana kabla tego nie zdiagnozowała, a może po prostu już pada

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych