Zakupiłem właśnie komputer który ma mi służyć jako sprzęt do grania, oglądania filmów. Jednak nie mam jeszcze dobrego ekranu do grania.
Grałem na monitorze 17" samsung, ale jest on dla mnie za mały, oraz na telewizorze 32" i był on dla mnie zdecydowanie za duży, i niewygodnie sie grało, bo stał w salonie. W telewizorze doceniam komfort, że nie muszę włączać kompa, i mogę oglądać telewizje.
Co będzie lepszym rozwiązaniem do pokoju 3mx5m? Monitor LCD 22" czy Telewizor 26" HDready?
Monitor LCD 22" czy Telewizor 26" HDready?
Rozpoczęty przez
frusty333
, 13 01 2008 18:15
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 01 2008 - 18:15
Napisano 13 01 2008 - 19:10
Musisz sobie zdawać sprawę (grałeś na 32" telewizorze więc może to informacja dla innych), że od pewnego momentu rozmiaru monitora trzeba się zacząć od niego oddalać, by jednym "rzutem oka" objąć cały monitor. Odległość ta jest sprawą indywidualną. Zwykle (17-19") siedzi się ok. 1 m od monitora.
Więc rozważ, czy jeżeli kupisz 26" (rozumiem LCD) to czy będziesz go mógł ustawić na biurku? Czy czasami nie będzie za blisko oczu?
Pozostałe kwestie różnic technicznych - pomijam, bo rozumiem, że nie są one dla Ciebie istotne skoro już grałeś na telewizorze?
Więc rozważ, czy jeżeli kupisz 26" (rozumiem LCD) to czy będziesz go mógł ustawić na biurku? Czy czasami nie będzie za blisko oczu?
Pozostałe kwestie różnic technicznych - pomijam, bo rozumiem, że nie są one dla Ciebie istotne skoro już grałeś na telewizorze?
Napisano 21 01 2008 - 10:22
To zacznijmy od tego czy potrzebna Ci usluga TV? Czy raczje bedziesz wykorzystywal tylko do grania?
Napisano 06 02 2008 - 22:16
Już zakupiłem zwykły monitor, myślę że dobrze zrobiłem, bo jakość telewizji nie odbiega od telewizora, a gry wyglądają 100 razy lepiej
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych