Kupiłem nowy komputer, więc wypadało by i nowy monitor mam około 1000zł zawsze to może być troszke więcej ale bez przesady, interesuje mnie panoramiczny LCD o niskim czasie reagowania i jak najwyższym kontraście..
sam jak szukałem wybrałem dla siebie Samsung 226BW, monitor, który ma to co potrzebuje, ale może w tej katogori cenowej jest coś lepszego?
link do samsunga:
http://www.ceneo.pl/432297
Monior LCD, panoramiczny ~ 1000zł
Rozpoczęty przez
par
, 22 03 2008 11:18
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 03 2008 - 11:18
Napisano 22 03 2008 - 11:34
Jeżeli nie planujesz oglądać filmów na kompie - odradzam panoramiczny.
Praktyczniejszy jest zwykły 4:3. Powód: jest po prostu większy! Kiedyś mierzyłem linijką: monitor panoramiczny 19" jest w pionie o 1cm niższy niż 17" w formacie 4:3.
Przy grach i zastosowaniach biurowy to panoramiczny ma sens tylko wtedy, gdy ktoś dużo pracuje w EXCELU lub innych programach kolumnowych (wówczas mieści się dużo kolumn na ekranie).
Praktyczniejszy jest zwykły 4:3. Powód: jest po prostu większy! Kiedyś mierzyłem linijką: monitor panoramiczny 19" jest w pionie o 1cm niższy niż 17" w formacie 4:3.
Przy grach i zastosowaniach biurowy to panoramiczny ma sens tylko wtedy, gdy ktoś dużo pracuje w EXCELU lub innych programach kolumnowych (wówczas mieści się dużo kolumn na ekranie).
Napisano 22 03 2008 - 12:19
akurat właśnie do filmów między innymi służy mi komputer
dlatego wybrałem panoramiczny
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych