Skocz do zawartości

Młody Halucynek

OFFLINE Ostatnio: 18 10 2008 18:25
-----

Moje tematy

Montaż nowej karty graficznej [DO ZAMKNIĘCIA]

17 10 2008 - 14:29

Witam ponownie :D Posiadam kartę graficzną ATI Radeon 9250. To był zły wybór!Dołączona grafika Ta karta obsługuje MAKSYMALNIE DIRECTX 8 :D Ja lubię grać w GTA i NFS!! Postanowiłem zakupić karte Radeon 9800. I tu mam sęk... Czy kroki napisane poniżej są dobre?

1.Deinstalacja sterowników, a potem deinstalacja karty w Menedżerze urządzeń
2.Odłączenie wszystkich kabli od komputera
3.Otworzenie obudowy
4.Delikatne wyjęcie starej karty graficznej
5.Delikatne włożenie nowej karty graficznej
6.Zakręcenie obudowy i podłączenie kabli
7.Uruchomienie komputera i instalacja sterowników

:D

Prośba o plik "explorer.exe"

16 10 2008 - 15:47

Witam. Czy posiadacz systemu Windows XP Home Edition SP3 mógłby mi wgrać na byle jaki serwer plik systemowy "explorer.exe"? Dla tych, którzy mają taki system, a nie wiedzą jak to zrobić, napisałem poniżej instrukcję.

1.KLIK
2.Kliknij "Przeglądaj"
3.Wchodź kolejno w "Mój komputer > Dysk lokalny C: > WINDOWS" i wybierz "explorer.exe"
4.Zaczekaj. Plik się wgrywa, ale na komputerze zostanie nieruszony.
5.Kiedy już się wgra, napisz w poście link do pobrania (pod napiskiem "1.Download Link")

Będe strasznie wdzięczny :P

Windows Explorer się wyłącza

14 10 2008 - 18:17

Witam. Już przeglądałem wiele for, lecz sposobu na mój problem nie znalazłem. Pomyślałem, że opiszę mój problem tutaj. :P

Jak już wiecie, posiadam system Windows XP Aero Edition SP3 PL. Pewnego dnia znudziły mi się bajery Aero :P Wgrałem sobie programik Talisman Desktop 3.0 Beta 2 i mi się on spodobał. Ale pewnego dnia znudziło mi się to (jestem nieźle wybredny :P )i przywróciłem mój stary pulpit. I tu naradza się problem...

Komputer się zrestartował. Od razu uruchomiłem se Firefoxa. Chciałem sobie zagrać w NFS:MW i... NIE MA PASKA!Dołączona grafika Ikonki na pulpicie znikły... Dzięki Menedżerze Zadań dowiedziałem się, że nie ma procesu explorer.exe. Więc go uruchomiłem. Ale po 15 sek. znowu się wyłączył :P Czego to może być problem???