Skocz do zawartości

Mistrzunio09

OFFLINE Ostatnio: 28 01 2016 21:45
-----

Moje tematy

[Ocena zestawu] Zestaw do gier komputerowych za 2800zł

12 01 2016 - 20:44

Cześć!
Mam dylemat, gdyż zastanawiam się nad zakupem zestawu komputerowego, lecz nie wiem, czy będzie on spełniał moje wymagania. Powiem otwarcie nie wiem, czy ten zestaw jest dobrą decyzją i dlatego przychodzę tutaj, aby się skonsultować :). Zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/zKYPsq/
Przeznaczenie komputera: Gry komputerowe
Budżet: Nie chciałbym przekroczyć kwoty 2800zł
Czy planuję OC: Raczej nie
Pytania do Was:
-czy ten zestaw jest dobrze złożony? (czy nic się ze sobą nie "gryzie")
-jak będzie się prezentowała kultura pracy i osiągane temperatury tego zestawu?
-ile będzie pobierał mocy?
-jak będzie prezentowała się jego wydajność w grach? Ile FPSów mogę się spodziewać w Wiedźminie 3, Battlefieldzie 4, GTA V przy wysokich detalach w rozdzielczości Full HD? (jeśli np. w Wiedźminie, lub innej grze wysokie detale w FHD to za dużo na ten zestaw, to ile będzie na detalach średnich/średnio-wysokich w tej samej rozdzielczości?)

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :D.

[Ocena zestawu] Zestaw do gier za ~2700zł

27 12 2015 - 15:34

Witam!
Za około miesiąc mam zamiar zamawiać zestaw komputerowy (nie chcę wykraczać poza 2750zł). Nie znam się bardzo na IT, aczkolwiek myślę nad zakupem takiego zestawu:

Czy coś w tym zestawie się "gryzie", wyklucza dane zestawienie?

Komputer będzie przeznaczony do gier komputerowych. Nie kupuję systemu ani innych akcesoriów. Chciałbym grać na nim w gry takie jak Wiedźmin 3, GTA V, Battlefield 4 w wysokich detalach na solidnym FPSie. Czy będzie możliwe granie na wysokich/średnio-wysokich detalach w te gry przy FPSie oscylującym wokół 50/60? Kolejne moje pytanie brzmi: czy ten zestaw będzie pobierał duże ilości mocy (które mogą zaważyć na budżecie domowym) i jak będzie prezentowała się jego kultura pracy i osiągane temperatury? Jaki FPS będzie mniej więcej występował przy grze w Wiedźmina 3, GTA V, Battlefielda 4 na wysokich detalach?

Z góry dziękuję za odpowiedź :).