mój mikrofon.
Mikrofon nie działa
Rozpoczęty przez
didiman
, 09 09 2008 19:48
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 09 2008 - 19:48
Witam, dzisiaj zakupiłem mikrofon FIRST FA-3060, ponieważ chciałem nagrać na nim mój kawałek a na mikrofonie nie zbyt dobrze słychać i inne czynniki, które źle wpływają na jakość dźwięku. Ok mój problem polega na tym kiedy podłączam mikrofon do komputera Trzecie wejście, i kiedy włączam na mikrofonie ON i gadam do mikrofonu niestety nic nie słychać.. Odłączyłem mikrofon i głośniki i postanowiłem sprawdzić słuchawki z mikrofonem czy wszystko jest ok, i było, odłączyłem słuchawki z mikrofonem, i podłączyłem mikrofon do wejścia dla głośników tzn. ten co wydaje głos, i włączyłem piosenkę, o dziwo piosenka leciała właśnie w mikrofonie! Ale kiedy gadałem coś do mikrofonu nic, nic nie nagrywa. Może mieliście podobny problem, albo wiecie jak mi pomóc, proszę o pomoc. Z góry dziękuję, Pozdrawiam!
mój mikrofon.
mój mikrofon.
Napisano 09 09 2008 - 20:42
Mogę się mylić, ale z tego co widzę mikrofon który kupiłeś ma impedancję 600 Ohmów, a standardowo mają 2000. Nie wiem czy ma to wpływ na jego działanie, ale widać że jest niedopasowany. Sprawdź go jeszcze na jakimś innym urządzeniu typu wzmacniacz.
// wyczytałem właśnie że impedancja ma wpływ głównie na czułość...
// wyczytałem właśnie że impedancja ma wpływ głównie na czułość...
Napisano 09 09 2008 - 22:56
tylko, żebym takie urządzenie jeszcze miał..
Jutro sprawdzę u kolegi.
Jutro sprawdzę u kolegi.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych