Witam. Mam problem z komputerem.
Komputer po jakimś czasie pracy sam się poprostu wyłącza. Był oddawany do naprawy w ramach gwarancji tam stwierdzili że było to wina zasilacza i go wymienili, niestety to nic nie dało, z braku czasu gwarancja sie skończyła a problem pozostał. Nie wiem czy do końca jest to wina zasilacza bo zainstalowałem problem PC Probe ze stronu asusa i widać ze komp się wyłącza gdy temperatura na procku przekracza 90 stopni wtedy w programie włączas sie alarm i po chwili komp sie wyłącza. Doszedłem do wniosku ze mógłaby to być wina coolera na procku, za bardzo się grzeje i się wyłącza ze względów bezpieczeństwa. Wiadomo temperatura rośnie w zależności od operacji na kompie, o graniu nie ma mowy nawet przy filmie tak się dzieje. Wg programu prędkość wiatraka na procesorze to 2800 z groszem rpm. Zastanawia mnie też czemu serwis stwierdził ze to wina zasilacza dlatego moze ktoś z Was będzie umiał pomóc, co to może być. A teraz konfiguracja:
Zasilacz Tracer 400W
Karta graficzna Gainward 6600GT
Ram 2x512MB kingston w dualu
Nagrywarka LG
Napęd DVD LG
Dysk twardy Seagate 80 GB SATA
Płyta główna ASUS A8N5X NF4
Procesor AMD ATHLON64 3200 Venice
Wiatrak na procku standardowy dołączony do procka.
System Windows XP SP2.
Dodam jeszcze ze o przeinstalowaniu systemu można zapomnieć bo też sie wyłącza w trakcie.
Wszelkie rady mile widziane.
Pozdrawiam
Michal118

Moja zawartość
Nie podano