Skocz do zawartości

MegaZ

OFFLINE Ostatnio: 26 07 2008 09:01
****-

Moje posty

W temacie: Genius SW-HF 5.1 5000

15 02 2008 - 22:24

Moja to ALC850. Problemem najwyrazniej jest karta i chyba bede musial kupic nowa, jeszcze w dniu instalacji, raz jakims cudem z glosnikow polplynelo cudowne brzmienie, ale po ponownym uruchomieniu kompa znowu cisza i teraz dzwieku nie mam nawet przez sluchawki, a same glosniki dzialaj bo mam podpiety do nich mp3 i aktalnie tak z nich korzystam ,ale to nie to samo...

Dodam tylko, ze w menedzerze efektow dzwiekowych (to chyba element oprogramowania tej karty) jest zakladka, w ktorej mozna zrobic "jack sens", rozumie to, ze wykrywa co jest podpiete i wyglada na to, ze widzi te glosniki!! Tym bardziej tego nie rozumie, czy ktos moze wie o co chodzi??

pzdr

13 02 2008 - 13:25

Moja karta to zintegrowana Realtec ac97' audio, mialem takie ustawienia jak pisales i dalej nie ma dzwieku, jest jeszcze informacja, ze sprzet dziala poprawnie, a w zakladce jack-sensing rowniez mam informacje, ze wszytsko jest ok, kabelki mam podlaczone dobrze...nie kumam

13 02 2008 - 11:55

No i klops, a w zasadzie to cisza :D
Glosniki podlaczylem, ale nie graja, zielona wtyczka jest w zielonej dziurce i analogicznie czarna w czarnej, a pomarancziowa w pomaranczowej. Zainstalowalem nawet nowe sterowniki, ale po za zmiana jezyka na polski w sound manager nic sie nie zmienilo, czyli nadal towarzyszy mi cisza, niby wykrywa podlaczone glosniki, ale dzwieku nie ma. Wczesniej jak uzywalem tylko sluchawek musialem je wsadzic do niebieskiej dziurki (jak to sie nazywa, bo nie bede ciagle o dzirkach pisal :( ) i za kazdym razem kiedy wlaczalem kompa, musialem je jakby na nowo wykrywac, mam nadzieje, ze jestescie w stanie mi pomoc...

pzdr

12 02 2008 - 11:34

Probujecie rozwiac watpiwpsci, ktorych juz dawno nie mialem :) , glosniki kupilem i jutro rano je odbieram, w karte zainwestuje w przyszlym miesiacu, chyba ze beda problemy z podlaczeniem (wtedy przestaje jesc i kupuje juz teraz :sciana: )

Wrazeniemi na pewno sie podziele :verymad:

08 02 2008 - 01:32

Najczesciej slucham jazzu, ale czesto tez leci u mnie pop, r'n'b, house takze dosc zroznicowane gatunki, jednakze tak jak wspomnialem wczesniej na pierwszym miejscu jest jazz ^_^

z tego co mi Panowie piszecie wnioskuje, ze jak nie teraz to przynajmniej w krotkim czasie bede musial kupic karte, padlo tutaj kilka propozycji, chcialem tylko sie upewnic czy ta jest w wersji pelnowymiarowej ?? Jej cena jest dla mnie przystepna i mysle ze w tych granicach bede chcial dokonac wyboru