Skocz do zawartości

McDuff

OFFLINE Ostatnio: 12 07 2007 18:14
-----

Moje posty

W temacie: slyszeliscie cos o tym ?

07 04 2007 - 00:39

Plotka!

W temacie: Ma Viste i jedną partycję 250Gb

07 04 2007 - 00:38

A nie masz czasem dysku na serial ATA?

XP posadzisz, ale wątpie, by dało się to zrobić na tej samej partycji, gdzie jest Vista. No i może być problem z bootloaderm. Nie testowałem tego rozwiązania u siebie (mam i Vistę i XP, ale XP był posadzony wcześniej na innej niż Vista partycji), więc więcej pomóc nie umiem.

W temacie: Programy pod Viste

05 04 2007 - 00:16

Żaden system nie rodzi się z bogatą biblioteką oprogramowania. Vista jest systemem młodym i wsparcie producentów oprogramowania jeszcze nie jest pełne. W chwili jednak obecnej, większość producentów oprogramowania albo już wypuściła wersje kompatybilne z vistą własnych aplikacji, albo je niebawem wypuści. Kwestia tolerancji. Wszystkim, którzy mają licencję na XP, a chcą mieć Vistę radzę, by po prostu używali na kompie obu systemów. Przynajmniej do czasu, kiedy Vista nie uzyska już suportu w zdecydowanej większości aplikacji.

W temacie: Vista + radeon x1650

05 04 2007 - 00:08

Nie masz czasem płyty głównej na SiSie? Jeśli tak, to ściągnij aktualizacje do systemu, a konkretnie do sterownika AGP płyty głównej. Zrobisz to zwyczajnie przez Windows Update. Po zainstalowaniu steru do AGP sterownik do grafiki powinien się wczytać i uruchomić. Zrób następnie ponownie sprawdzenie klasyfikacji komputera i powinno Ci ruszyć aero (albo przynajmniej będziesz mógł je z ręki uaktywnić).

W temacie: Vista a karta grafiki

05 04 2007 - 00:02

Vista chodzi płynnie już pod Radeonem 9600, więc swojej karty pod kątem powłoki graficznej systemu tym bardziej nie musisz zmieniać. Jeśli idzie o gry, to trzeba pamiętać, ze Vista jest około 2 krotnie bardziej zasobożerna niż XP, co dla wydajności systemu w grach na pewno nie jest bez znaczenia.