- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: McDuff
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 9
- Odwiedzin: 1 012
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
0
Neutralna
Moje posty
W temacie: slyszeliscie cos o tym ?
07 04 2007 - 00:39
Plotka!
W temacie: Ma Viste i jedną partycję 250Gb
07 04 2007 - 00:38
A nie masz czasem dysku na serial ATA?
XP posadzisz, ale wątpie, by dało się to zrobić na tej samej partycji, gdzie jest Vista. No i może być problem z bootloaderm. Nie testowałem tego rozwiązania u siebie (mam i Vistę i XP, ale XP był posadzony wcześniej na innej niż Vista partycji), więc więcej pomóc nie umiem.
XP posadzisz, ale wątpie, by dało się to zrobić na tej samej partycji, gdzie jest Vista. No i może być problem z bootloaderm. Nie testowałem tego rozwiązania u siebie (mam i Vistę i XP, ale XP był posadzony wcześniej na innej niż Vista partycji), więc więcej pomóc nie umiem.
W temacie: Programy pod Viste
05 04 2007 - 00:16
Żaden system nie rodzi się z bogatą biblioteką oprogramowania. Vista jest systemem młodym i wsparcie producentów oprogramowania jeszcze nie jest pełne. W chwili jednak obecnej, większość producentów oprogramowania albo już wypuściła wersje kompatybilne z vistą własnych aplikacji, albo je niebawem wypuści. Kwestia tolerancji. Wszystkim, którzy mają licencję na XP, a chcą mieć Vistę radzę, by po prostu używali na kompie obu systemów. Przynajmniej do czasu, kiedy Vista nie uzyska już suportu w zdecydowanej większości aplikacji.
W temacie: Vista + radeon x1650
05 04 2007 - 00:08
Nie masz czasem płyty głównej na SiSie? Jeśli tak, to ściągnij aktualizacje do systemu, a konkretnie do sterownika AGP płyty głównej. Zrobisz to zwyczajnie przez Windows Update. Po zainstalowaniu steru do AGP sterownik do grafiki powinien się wczytać i uruchomić. Zrób następnie ponownie sprawdzenie klasyfikacji komputera i powinno Ci ruszyć aero (albo przynajmniej będziesz mógł je z ręki uaktywnić).
W temacie: Vista a karta grafiki
05 04 2007 - 00:02
Vista chodzi płynnie już pod Radeonem 9600, więc swojej karty pod kątem powłoki graficznej systemu tym bardziej nie musisz zmieniać. Jeśli idzie o gry, to trzeba pamiętać, ze Vista jest około 2 krotnie bardziej zasobożerna niż XP, co dla wydajności systemu w grach na pewno nie jest bez znaczenia.
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: McDuff
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość