Skocz do zawartości

Matiyssek

OFFLINE Ostatnio: 09 01 2012 20:27
-----

Moje posty

W temacie: Błąd "0xc00000e9" podczas uruchomienia laptopa

08 01 2012 - 02:23

mogę prosić o info, jak w lapku zaktualizować bios ? ew bym nie namodził bardziej, niż do tej pory. Myślałem, że z taką ilością bad sektorów dysk nadaje się na śmieci.
zacząłem rozglądać się za dyskami przenośnymi, by przełożyć w lapka, a "stary" choć na chwilę użyć jako przenośny. warto? czy lepiej szukać jakiś konkretny dysk by tylko wepchać?

06 01 2012 - 13:22

ale czy aktualizacja BIOSu da coś ? Przy takiej ilości bad sektorów na dysku. Dysk z laptopa - obecnie wsadzony w kieszeń dysku przenośnego, by go próbować naprawić.
Zakładam, że jako systemowy to już pewnie nie będzie się nadawać, ale na dysk przenośny da radę ?

05 01 2012 - 19:03

~skanowałem 30h systemowym jakimś skanerem - z właściwości dysku - nic nie dało praktycznie
~Victoria - wielka lipa, błędy nawet gdy uruchamiam jako admin, gdy już otwieram daję skan/remap to wyskakuje "preveliged instruction" (cos takiego) i kupa..
~hdd regenerator - przeskanował, niby miał coś tam usunąć, nic mu nie wyszło, ale mam skan

z windowsa:

z HDD Regenerator (skan/naprawa):

i końcowy efekt:

Teraz chyba idę po całości, bootuje z cd MHDD i lecę dysk- skan, zerowanie, remapa.