P.S Oczywiście mam karty sieciowe w obu kompach.
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: Mat333
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 12
- Odwiedzin: 769
- Tytuł: Początkujący
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
Moje posty
W temacie: Jaki Wybrać Router Do Rozdzielenia Neo
04 05 2007 - 22:16
Dzięki za odpowiedzi
Tylko pojawił się problem.Otóż kupiłem kabel skrętkę i zaciski Rj-45 ale że jako w hurtowni nie mieli zaciskarki to wziąłem 4x Rj-45 oddzielnie.No i zanim pójdę do skelpu aby tam mi to zacisnęli pomyślałem że zobaczę czy te wtyczki pasują,wkładam a one nie chcą wchodzić,ani do laptopa ani do PC i tak samo do routera
Co jest?Wydają się jakby o pare milimetrów za szerokie
Czy może jak założy się kabel to zmienią jakoś swój kształt i będą normalnie pasować?Dodam że te wtyczki są raczej napewno Rj-45 i są 8 żyłowe,więc na czym polega problem?
03 05 2007 - 18:26
Z tego co się dowiedzialem to kupuję 2xkable 8 zyłowe proste UTP (tzw.skrętka) zakończone wtyczką Rj-45 ![;]](/public/style_emoticons/default/cwaniak.gif)
A i jeszcze takie pytanie
Czy skoro mam tego Asmax'a to tego SpeedToucha mogę "wyrzucić"?
Czy może być jeszcze potrzebny aby coś tam skonfigurować?
A i jeszcze takie pytanie
01 05 2007 - 15:00
Dobra,nareszcie kupiłem router(Asmax Ar-804u).I jako że się na tym kompletnie nie znam mam kilka podstawowych pytań
Otóż jakie są potrzebne mi kable(na dwa kompy PC i laptop)
Jak narazie mam jeden kabel(podłączony pod laptopa z modemem SpeedTouch 330)Z tego co się orjętuje to kabel jest 4 żyłowy(kolory:zółty,zielony,czerwony,czarny)i wydaje mi się że służy on do połączenia routera z gniazdem telefonu?.
A więc w takim razie jakie(i ile jeszcze jest)jest potrzebnych mi kabli do połączenia obu kompów?(coś tam czytałem o Rj-45?)O takie chodzi?
Pozdrawiam
Jak narazie mam jeden kabel(podłączony pod laptopa z modemem SpeedTouch 330)Z tego co się orjętuje to kabel jest 4 żyłowy(kolory:zółty,zielony,czerwony,czarny)i wydaje mi się że służy on do połączenia routera z gniazdem telefonu?.
A więc w takim razie jakie(i ile jeszcze jest)jest potrzebnych mi kabli do połączenia obu kompów?(coś tam czytałem o Rj-45?)O takie chodzi?
Pozdrawiam
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: Mat333
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość