Skocz do zawartości

Markko

OFFLINE Ostatnio: 14 02 2016 22:21
-----

Moje posty

W temacie: Prosze o pomoc w zestawie PC który składam dla córki

13 02 2016 - 20:43

To że Q jest stary to wiem bo mialem go jak były nowościa więc domyślam sie że są lepsze, co do zaproponowanej przez ciebie płyty  no to troche bardzo budrzetowa nie uważasz? bo z tego co widze jest goła brak 7.1, ustawien projerytetu sieci co sie przydaje, 2 sloty na RAM slabe chlodzenie praktycznie 0 radiatora na płycie, co do procesora nie mam przekonania bo nie po to mysle o grafice jakiejs przyzwoitej zeby dopłacac za to że procesor ma takową wbudowaną, zasilacz 450 on sie nie bedzie gotował? bo jakoś nie mam przekonania do zasilaczy poniżej 500 bo miałem kiedyś kiedyś ale to dawno temu 10+ lat taką piękną 400 która potrafiła sie bardzo często wyłaczać, a niestety jestem człowiekiem i córka też tak ma i wyznaje zasade iż sprzęt się psuje jak go wyłączamy i będą napewno sytuacje jak w PC jedyne co będzie wyłączone to monitor czy tam tv, jeszcze do samego RAMu wracając 1x 8GB nie lepiej 2x 4GB. co do Puszki jeszcze budrzetu nie ustaliłem choc staram sie trzymac tego progu 2000 i już zauważyłem pewien test gdzie tą moja grafike bije R9 270 i też myślę czy nie dołożyć.   Może napisze coś czego wcześniej nie dopisałem córka ma dopiero 6 lat i myśle już nad takim komputerem który w przyszłości będzie nadawał sie do rozbudowy w kltóry nie bedzie trzeba pchać do wszystkiego karty tak jak 7.1 itp, ma to być dobry i przyszłościowy komputer w nagrode za tą ciężką 1 klase bo niestety za wcześnie wzieli dzieci i miała motywacje na cały rok. nie chciał bym znowu za 2/4 lat wydawać 2 tysięcy na nowy komputer bo ten co chcem złożyć jest "przestażały" i nic z nim zrobić nie można i jedyne co zostaje to obudowa i napęd DVD. A dla czego składam taki komputer a nie jakiś szrot za  1000 do domu i bióra bo córka lubi gry i gra na konsoli w gta V nawet dobrze. więc podsumowując całość nie szukam komputeru z pustą płytą główna z procesorem który ma coś czego używał nie będę czytaj wbudowanej grafiki który za 5/10 lat będzie sie do czegoś nadawał.                 Kwota na komputer jaką narazie przeznaczam to 2000+ i wolał bym zeby to było bliżej 2 niż 3 bo wiem że napisać jest łatwo i wyjdzie zestaw za 10 tysiecy ale bądzmy realistami żyjemy w polsce i 2/3 tysięcy to jest spory wydatek i wolał bym go zrobić już na dłuższy czas nawet jesli kwota będzie blizej 3 tysiecy ale da to mozliwość zainwestowania pozniej 500/1000 i utrzymaniu PC w stanie dobrym przez te 10 lat.  I już na koniec  tylko SSD nie HDD ten 2 zawsze można sobie dokupić z czasem a takie do 120/128GB myśle że póki co wystarczy.   Pozdrawiam

W temacie: Prosze o pomoc w zestawie PC który składam dla córki

13 02 2016 - 08:55

a i jeszcze jedna sprawa póki co taki pc będzie podłaczony do tv 50" LG nw jaki to model kiedyś kosztował 3300 jakoś tyle HD itp. czy nie będzie miała kłopotu grafika z takim TV. pamietam ze kiedyś u znajomego bylo widać pixele ale to bylo z 5/8 lat temu nw jak to bedzie działalo z ta grafika. jesli ktoś ma zastrzezenia to bedzie trzeba pomyslec o monitorze jakims 100+Hz, wiec jak by ktoś zauważył kłopot a miał cynk na jakiś monitor to bym się nie obraził