Skocz do zawartości

Marek Gajewski

OFFLINE Ostatnio: 16 01 2009 22:10
-----

Moje posty

W temacie: Sprawdzenie zestawu dla pewności

17 06 2008 - 14:18

teraz to troche przesadziles. Vista x64 jest ok i na konfiguracji x2 + 2GB ram spokojnie i stabilnie spelniaja swoja role a ze sterownikami i pathami nie ma problemu. Ja osobiscie nie bardzo chcialbym czekac 2 lata plus rok przesuniecia , specjanie na nastepce Visty. Co do Linux'a to - ile dustrybucji tyle opini. RAM'y zdecydowanie "w parach" tj. Dual Channel 2x1GB lub 2x2GB

Może i macie rację - nie zaszkodzi spróbować :) Vista nie jest aż tak droga znowu xD
Dzięki Kuki i sw29l :)

17 06 2008 - 07:01

Przy takiej konfiguracji śmiało możesz instalować viste 64 bit i mieć 4 GB ramu dokładnie chodzi o wersje home permium (choć do ultimate nic nie mam) nie masz się co bac tak czy siak nadejdzie ten moment że bedziesz się musiał przesiąść z windshita xp

Sorki, ale tutaj się nie zgodzę :)
Niestety systemy 64-bitowe nie są jeszcze takie, jakie być powinny - brak dobrych sterowników i programów.
A co do Visty - to po prostu XP z IPv6 i ładniejszym interfejsem co pożera więcej zasobów komputera :) Dla mnie tylko tym się różni, że pożera więcej pamięci xD Poza tym ja czekam na 2010 rok i na Windows seven, jeśli tylko będzie miał nowe jądro MinWin, czy jakoś tak xD Ma być pisane całkiem od nowa, bo nawet Microsoft zauważyło, że te które jest w Vista jest zbyt ogromne xD I tylko spowalnia kompa xD

Zresztą, Ubuntu wymiata xD

16 06 2008 - 22:53

Jeszcze raz (już ostatni) Wam zamarudzę :)

Czy opłaca się mieć 3GB RAMu? Bo Chciałem kupić 4GB, ale przecież systemy 32-bitowe nie obsługują tyle (przeważnie zatrzymują się na ~3,25GB). Chyba można by zainstalować 3GB RAMu? Czy lepiej równe 2GB lub 4GB??

Po drugie: chciałem podzielić internet "sieciówkę" na 2 komputery. Dzwoniłem do właściciela firmy, od którego biorę internet. Doradził mi kupno routera.
Stąd moje pytanie: jaki router wybrać? Nie znam się na tym za dobrze, ale czy do podzielenia internetu (nie jest to radiówka, lecz internet ciągnięty zwykłym kablem) nie wystarczy mi zwykły switch? Jeśli tak, to bardzo bym prosił o podpowiedzenie mi jaki to może być :)

09 06 2008 - 22:15

No to jeszcze raz wielkie dzięki. W najbliższym czasie zamawiam zestaw :D

09 06 2008 - 07:07

proponowany przez <jackass> zasilacz -Corsair CMPSU-520HXEU 520W- jest bdb propozycja i warty swojej ceny- raptem 50zl a spisz spokojnie.

OK, ale czy ma te dodatkowe zasilanie karty graficznej i czy moja karta graficzna ma w ogóle osobne zasilanie :D
Bo ja naprawdę nie wiem nawet jak to się nazywa i nie wiem jak to sprawdzić... ;)