Skocz do zawartości

Manlou

OFFLINE Ostatnio: 16 03 2008 00:46
-----

Moje posty

W temacie: Płyta i pamięć - pytanie

15 03 2008 - 12:57

Wiec wybor e4500 Dfi bloodiron i 2xGeil jest dobry czy zostac przy Abicie? A i czy polecasz jakies chlodzenie na CPU ?

15 03 2008 - 11:27

Nie wiem czy dobrze zrozumialem. Chodzi Ci o to, ze lepiej brac e8200 i do tego ktoras z pozywej wymienionych plyt,a jak nie to zostac przy wczesniejszego zestawu? Kiedys ktos mi cos wspominal, zeby zwaraca uwage na rozne opakowania procesorow, ze niby roznia sie specyfika czy to prawda :(?
EDIT: I ktora z wymienionych DFI czy FOXCONN jest wydajniesza?
EDIT2:Z tym procesorem to jest tylko roznica czy podkrece czy nie(co do wydajnosci) czy e8200 ma jakies nowe rewelacje(roznice miedzy fsb)? A takze czy duza roznica jest miedzy rodzajem rdzenia Allendale,Conroe czy Wolfdale

15 03 2008 - 00:39

Pewnie ze sie pomylileł dzieki za poprawke ;p. Dzieki za zaproponowany sprzet. A gdybym dal troche wiecej kasy o wiele leprzy sprzęt wyszedlby?
O to dokladnie chodzilo ? :
płyta
Ram
Procesor
Na stronie sklepu wychodzi razem 311$, wiec na ebay uda mi sie wiecej za oszczedzic, a chcialbym zobaczyc czy dalobysie cos wiecej uzyskac, oczywiscie w miare mozliwosci. Jeszcze raz dzieki.
EDIT: A jeszcze jedno pytanie mam wiatraczek Ninja Mini czy jest on dobrym rozwiązaniem?

13 03 2008 - 16:28

Chcialbym jeszcze troche posiedziec na mojej karcie :). Teraz wiem czego szukac. Oczywiscie bedzie to Procek Plyta i Ram ale co do szczegolow to nie mam pojecia. Chce w miare mozliwosci dosc wydajna maszyne.Teraz temat pod chodzi pod dzial do zestawu komputerowego :)

EDIT:
Wiec procek juz wybralem, oczywiscie Intel Pentium D, jaka plyta i ram bylyby dobre wydajnosciowo i oczywiscie troche do o/c.

13 03 2008 - 16:09

Wiec polecasz kupic nowy procek, plyte i ramy?, a zostawic tylko karte tak? znajdzie gdzies na forum takie zestawy czy cos polecasz:>?