Mały problem z ikonami i widokiem folderów
Napisano 22 01 2008 - 19:26
Po pierwsze: ikonki na pulpicie (a raczej ich opis pod ikonką) mają tła jednokolorowe. Jako że sama tworzę sobie tapety, jestem zmuszona robić je proste, z jednokolorowym tłem. Jak zrobić by tła te były przeźroczyste? Przed stawianiem systemu miałam właśnie przeźroczyste.
EDIT: Po drugie: W folderach, gdy w menu WIDOK wybieram przezrocze, zamiast dużej fotki w górnej częsci okna i miniatur na dole, mam miniatury u góry i puste miejsce na dole okna. Przed stawieniem systemu wszysto było dobrze.
Z góry dziekuję za pomoc przy tych drobnostkach.
Napisano 22 01 2008 - 20:10
Pare miesiecy temu miałam stawiany od nowa system. Od tamtego czasu są trzy rzeczy, któe mnie irytują. Są to drobnostki, ale irytujące.
Po pierwsze: ikonki na pulpicie (a raczej ich opis pod ikonką) mają tła jednokolorowe. Jako że sama tworzę sobie tapety, jestem zmuszona robić je proste, z jednokolorowym tłem. Jak zrobić by tła te były przeźroczyste? Przed stawianiem systemu miałam właśnie przeźroczyste.
Po drugie: W jednym z folderów przechowuję dość sporą ilość zdjęć. W folderze tym są następne foldery i tak dalej. Problem jest taki, że w ogóle nie widać podpisów pod folderami, co utrudnia przenoszenie tam zdjęć - nie widać od razu co zawier danym folder. Przed stawianiem systemu też był ten problem, ale wystarrczyło wejść w jeden z folderów i się cofnąć i było dobrze. Teraz już to nie działa. Problem z brakiem nazw jest tylko w widoku miniatur lub przezroczy. I tylko w tym jednym folderze. Dzieje się to też z fotkami w tymże folderze.
Po trzecie: W folderach, gdy w menu WIDOK wybieram przezrocze, zamiast dużej fotki w górnej częsci okna i miniatur na dole, mam miniatury u góry i puste miejsce na dole okna. Przed stawieniem systemu wszysto było dobrze.
a zmieniane bylo cos przez ciebie w rejestrze?
Z góry dziekuję za pomoc przy tych drobnostkach.
zo do pierwszego kliknij prawym przyciskiem myszy na pulpiy/wlasciwosci. Wejdz w zakladke wyglad i tam w zaawansowane. Jest tam duzo do wyboru. Pewnie tam zostala przez ciebie zmieniona przezroczystsc.
Napisano 22 01 2008 - 20:20

Napisano 23 01 2008 - 22:17

Napisano 24 01 2008 - 14:18
Napisano 24 01 2008 - 16:36
Napisano 24 01 2008 - 22:39
no pomozcie
Napisano 24 01 2008 - 21:38

Napisano 28 01 2008 - 09:51
PPM>Mój komputer>Właściwości>Zaawansowane>Wydajność>Ustawienia - może to któraś z tych opcjiPo pierwsze: ikonki na pulpicie (a raczej ich opis pod ikonką) mają tła jednokolorowe. Jako że sama tworzę sobie tapety, jestem zmuszona robić je proste, z jednokolorowym tłem. Jak zrobić by tła te były przeźroczyste? Przed stawianiem systemu miałam właśnie przeźroczyste.
Napisano 28 01 2008 - 16:55
PPM>Mój komputer>Właściwości>Zaawansowane>Wydajność>Ustawienia - może to któraś z tych opcji
Hmm..weszłam w te ustawienia, ale to nic nie daje

Napisano 10 02 2008 - 17:36
Napisano 10 02 2008 - 18:03
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych