Skocz do zawartości

Zdjęcie

Maksymalna rozbudowa komputera/Zakup nowego?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 mlody1916

mlody1916

Obserwator

• 9 postów

Napisano 17 05 2008 - 10:47

Mam takie pytanie. Czy choć trochę opłaca się inwestycja w starego kompa czy jednak lepiej poskładać nowego od początku? Plus rozbudowy jest taki, że na bieżąco można rozbudowywać blaszaka, bo ewentualny kredyt na nowe cacuszko mógłbym wziąć dopiero w połowie lipca (jeśli mi umowę przedłużą w pracy :) )

Jaka jest opcja MAKSYMALNEJ rozbudowy tego sprzętu:
płyta główna - BIOSTAR U8799 P4X400 socket 478
- FSB - 533 MHz
- support Intel Pentium 4/Celeron
- AGP x8
- 2 sloty DDR (max 2 GB, max 400Mhz)

Prosze o merytoryczne wypowiedzi a nie typu "pożycz od matki i kup nowego" :)

• 0

#2 timmy

timmy

Zaawansowany użytkownik

• 624 postów

Napisano 17 05 2008 - 11:07

nie opłaca sie lepiej kupic nowy komputer płytka na ddr2 i PCI-E

i procek jakis 2rdzeniowy albo jak chcesz to 1;) bo taniej ci to wyjdzie i lepiej

• 0

#3 mlody1916

mlody1916

Obserwator

• 9 postów

Napisano 17 05 2008 - 11:23

Więc raczej musiałbym się wstrzymać i jakoś przecierpieć do lipca. Ogółem kompa będę potrzebował do GTA IV przede wszystkim bo się napaliłem strasznie :) A najlepsza karta na AGP to będzie jaka? Coś mi się obiło o uszy GeForce 7900gs 256bit 512 MB DDR3. Poszłoby na niej GTA?
  • 0

#4 Killaz

Killaz

Profesjonalista

• 2 300 postów

Napisano 17 05 2008 - 13:45

Nie opłaca się pchać kasy w AGP. PCI-E jest nowsze i tańsze.
  • 0

#5 anduvir

anduvir

Zaawansowany użytkownik

• 952 postów

Napisano 30 05 2008 - 08:43

GTA IV prawdopodobnie na niej pójdzie bo to nie jest gra next-gen, ale nie obiecuję. Mimo to lepiej kupić nowy komputer.
  • 0

#6 dagdasamildanac

dagdasamildanac

Początkujący

• 15 postów

Napisano 30 05 2008 - 09:03

MOIM ZDANIEM TO JUZ BYBYLO LEPIEJ XBOXA 360 SOBIE KUPIC :/ ELITE OFC
I JAKIS NIE DROGI NIEZLY TELE I WYMIATA, SZCZEGOLNIE GTA 4 POZA TYM ZERO PROBLEMOW Z FPS CZY CZYMS INNYM A GRAFA WYMIATA,
DO TEGO XBOX LIVE GDZIE SLYSZALEM ZE GIERA MA CALKIEM NIEZLY MULTIPLAYER, GAND WARS ITP
MIALEM KUPIC SE NA 360-TKE ALE SZKODA MI BYLO KASKI I KUPILEM ce AOC ZA 200 STOWKI TEZ TYLE ZA NA PECETA
ELITE DLATEGO ZE MA WSZYSTKO POD HDMI I LECI NA 1020i ALBO CUS TAM CZYLI NA NJWYZSZEJ ROZDZIELCZOSCI I HD OCZYWISCIE
MOIM ZDANIEM JEZELI SIE TAK NAPALIELS NA GTA 4 TO LEPIEJ WZIASC XBOXA - MOWIE CI
  • 0

#7 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 30 05 2008 - 09:58

Po pierwsze to nie pisz wielkimi literami. Po drugie gry na konsolę są 2-3 razy droższe niz na pc, więc dla mnie to porażka, zwłaszcza że w tej chwili w cenie konsoli mozna miec bardzo wydajny sprzęt.
W kompa z AGP absolutnie nie opłaca się pchać kasy. Za cenę dobrej karty na AGP (radek 1950 albo GF 7900) masz 9600GT albo nawet 8800GT na PCI-e. Wydajnosciowo między nimi jest przepaść
  • 0

#8 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 30 05 2008 - 12:20

nurek ma racje , nie warto pchac kasy w starego gruchota , lepiej kupic nowy.
  • 0

#9 anduvir

anduvir

Zaawansowany użytkownik

• 952 postów

Napisano 31 05 2008 - 09:18

Popieram nurka, najlepiej kup nowy komputer, a tym bardziej nie kupuj konsoli.
  • 0

#10 dagdasamildanac

dagdasamildanac

Początkujący

• 15 postów

Napisano 01 06 2008 - 00:36

lol dobra ludzie cale zycie spedziliscie z zamknietymi oczami, wiec nie zabierajcie zdania, gta4 w media markt od razu po wydaniu widzialem za 200 zet + jakis zestaw laduj i graj warty 50 wiec samo gta za 150 zloty tak drozej ... :/
wogole sie zastanow oczy ty mowisz ze nie oplaca sie kosoli kupic??? to w jakie ty chcesz gry grac na pc >>> conan ??? bo w gta to sie zabardzo na klawiaturze + myszce nie pogra...
poza tym kosola wcale nie jest droga i na normalnym pal tele da sie pograz ale min tak 20 cali :/
poza tym 360 to domowe centrum rozrywki ... odtwarzacz muzyki i takie tam i lepsza 1000 razy cacko od jakiego kolwiek koputear >> ma xbox-live
wiec prosze nie udzielac postow w stylu xbox 360 jest cieniki lepiej wziasc pc na pweno nie Dołączona grafika!
zawsze lepiej jest wziac konsole, wiecej czsu mniej problemow i 3 lata gwarancjii!Dołączona grafika
uwierz mi
  • 0

#11 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 02 06 2008 - 09:24

lol dobra ludzie cale zycie spedziliscie z zamknietymi oczami, wiec nie zabierajcie zdania, gta4 w media markt od razu po wydaniu widzialem za 200 zet + jakis zestaw laduj i graj warty 50 wiec samo gta za 150 zloty tak drozej ... :/

nie 150 tylko 200, to ze dadza badziewny dodatek to nie znaczy że zapłacę mniej. Poza tym na PC jeśli wyjdzie to bedzie pewnie ok 80 zł więc 2,5 raza mniej

wogole sie zastanow oczy ty mowisz ze nie oplaca sie kosoli kupic??? to w jakie ty chcesz gry grac na pc >>> conan ??? bo w gta to sie zabardzo na klawiaturze + myszce nie pogra...
poza tym kosola wcale nie jest droga i na normalnym pal tele da sie pograz ale min tak 20 cali :/

Tak samo jak się nie pogra w gry FPP na padzie. Nie twierdzę że konsola jest droga, ale że za cenę konsoli mozna miec przyzwoitego kompa. A gry na konsole są minimum 2xdrozsze od pc-towych. Co do gier - są dobre zarówno na konsolę jak i na pc. Na konsolę nie ma rpg, dobrych strategii czy wreszcie nie pogram sobie w jakiegos MORPG

poza tym 360 to domowe centrum rozrywki ... odtwarzacz muzyki i takie tam i lepsza 1000 razy cacko od jakiego kolwiek koputear >> ma xbox-live
wiec prosze nie udzielac postow w stylu xbox 360 jest cieniki lepiej wziasc pc na pweno nie Dołączona grafika!
zawsze lepiej jest wziac konsole, wiecej czsu mniej problemow i 3 lata gwarancjii!Dołączona grafika
uwierz mi

Pierwsze słyszę zeby na kompie nie dało się odtwarzać muzyki i oglądać filmów. Dodatkowo moge np. korzystać z neta, da się tak na konsoli?
PC tez w wiekszości maja 3 lata gwarancji

• 0

#12 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 02 06 2008 - 13:39

Dodatkowo moge np. korzystać z neta, da się tak na konsoli?

da się :unsure:

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych