Skocz do zawartości

Magrahara

OFFLINE Ostatnio: 08 10 2007 17:50
-----

Moje tematy

Hasło do konta admina

08 10 2007 - 17:10

Przeglądałam fora szukając odpowiedzi na moje pytanie, ale go nie znalazłam.
Sytuacja wygląda następująco. Po zakupie i złożeniu sobie kompa instalacją systemu zajął się mój starszy brat. Czasami brat używa mojego kompa. Zna się trochę na rzeczy i bywa wredny. Mam pewne obawy co do bezpieczeństwa moich poufnych plików. Do tej pory jako laik nie wiedziałam zbyt wiele co i jak, ale dzielnie przeglądałam literaturę komputerową ucząc się powoli wszystkiego. Trafiłam na forach na wiele tematów co do bezpieczeństwa itd. I na temat odnośnie uprawnień użytkowników. U mnie stworzone są dwa konta o prawach administratora. Jedno brata drugie moje. Lecz po wciśnięciu alt+ctrl+del przed logowaniem przenosi mnie do okienka gdzie jest domyślnie wpisane konto o nazwie Admin ( rozumiem, że to to utworzone przy instalacji systemu ) nie było by problemu, gdyby nie zostało na niego nałożone hasło, którego nie znam bo to nie ja instalowałam system. Chcę nałożyć na konto brata pewne ograniczenia z obawy o swoją prywatność na swoim własnym komputerze, ale obawiam się, że pomimo to, zapewne z tego konta Admina i tak znajdzie sposób na szperanie w moich plikach. Czy jest jakaś możliwość zmiany hasła na tym koncie? Przypominam, że ja też posiadam swoje konto o pełnych zezwoleniach tylko, że nie widzę konta Admin w panelu sterowania/użytkownicy i nie potrafię zmienić tam hasła. Jest jakiś sposób??