Skocz do zawartości

Magnatos

OFFLINE Ostatnio: 05 11 2008 17:22
-----

Moje posty

W temacie: Wolne ładowanie XP-ka i duże zużycie pamięci

18 10 2008 - 23:17

Po długich godzinach spędzonych na szperaniu w google doszedłem do wniosku że najlepszym rozwiązaniem jest instalacja obecnie najlepszego windowsa 2003 :lol: Tak więc w najbliższym czasie jak wymienię tylko grafę zajmę się modyfikacją i instalacją windy 2003

13 10 2008 - 00:39

Jak dla mnie zużycie ramu powyżej 100mb jest przeraźliwe, a to może dla tego że zawsze optymalizowałem systemy i byłem zazwyczaj z nich zadowolony po za jednym... wizualizacją :) .
Obecna winda nie zrobiona prze ze mnie jest piękna, praktyczna ale.... opisane w 1-szym poście.
Jednej rzeczy, która została wymieniona nie wziąłem pod uwagę a to tego że coś może zostało za dużo wywalone, ale jeśli tak było to niestety nie mam wpływu na to bo nie ja tworzyłem tą instalkę...
Jeśli ktoś będzie miał jeszcze jakiś pomysł co do optymalizacji proszę o posta :)

12 10 2008 - 00:25

ad1. śmieci wyczyszczone....
ad2. programy standardowo instalowane te co zawsze przy kazdej kopi windowsa: modowalnej, czy też nie nie ma znaczenia.
ad3. wirusow 0 - sprawdzane combofixem B)
ad4. prefetching wyłączony i wywalony ale szczerze to wątpie aby to była jego wina.

Dodam jeszcze tylko tyle że wersja Windowsa to JDK2008 oparty o XP i osoba, która go napisała też dodała że długo się ładuje okno logowania. Glowne elementy ktore mnie interesuja to te z loga co zamiescilem w code - co mógł bym wyłączyć i mniej więcej gdzie ;) a do tego zużycie pamięci extreme gdy już all ze sterów i podstawowych programów zainstalowałem.
Świeżynka po postawieniu 84mb ramu zjadała a po zainstalowaniu podstawowych progsów zjada 120mb, gdzie nigdy takich dziwnych rzeczy nie mialem xD