Skocz do zawartości

Zdjęcie

MSI MS 7027 po wyminie - nieoczekiwane restarty systemu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 przemol1975

przemol1975

Nowy

• 3 postów

Napisano 24 03 2008 - 14:08

Witam, jakiś czas temu ze względu na zgon starej płyty wymieniłem ja na nową. Procek pozostał bez zmian (Athlon XP 1,33), zmieniłem pamięć na 512 MB PC3200 400mhz. Kupiłem nowy zasilacz 400W.Przy okazji zmieniłem grafike na Radeona 9200, dokupiłem dysk i takie tam, generalnie z małej modernizacji zrobiła się większa. Problem, który pojawił się bezpośrednio po wymianie płyty poleha na tym iż bez żadnych praktycznie powodów komputer wyłącza się i restartuje system. Zauważyłem to zarówno w stanie spoczynku (lub niewielkiego obciążenia np. zasysaniem z netu) jak prz np. zgrywaniu filmów z kamery, lub większym obciążeniu (sekwencer typu host+kilka procesorożernych VST). Nie ma więc reguły, że dzieje się to tylko przy dużym obciązeni systemu. Potrafi wyłożyć się np. przy przeglądaniu stron w necie ,lub oglądaniu filmu albo słuchaniu muzy w winplayerze. W biosie ustawienia prawie standardowe (zmiany w bootowaniu, wyłaczona grafika i muza z płyty). O co może w tym chodzić?Czy to tylko kwestia ustawień (może jakieś błedy?) czy płyta jest walnięta (jest nowa) czy może problem tkwi gdzieś indziej? Myślałem, że może to temperatura, ale komp jest praktycznie otwarty na przestrzał i też się wywala...prosze o popmoc bo inaczej gnoja przez okno wywalę i jeszcze komuś zrobię krzywde....Dzięki!

• 0

#2 przemol1975

przemol1975

Nowy

• 3 postów

Napisano 27 03 2008 - 07:40

Jeszcze jedno, oprócz tego że sam się wyłacza ostatnio potrafi sam sie właczyć, bez jakiegokolwiek powodu. Normalnie jest wyłaczony z przedniego panelu, dziś np. w nocy budzę się patrzę a to bydle chodzi...o co biega, bo zgłupiałem....duchy jakieś? :sciana:

• 0

#3 Gość_Tobix_*

Gość_Tobix_*

Napisano 27 03 2008 - 08:58

na pewno wszystkie zlacza zasilania dobrze podlaczone? jaki to jest zasilacz? bo to on moze byc winowajca
  • 0

#4 przemol1975

przemol1975

Nowy

• 3 postów

Napisano 27 03 2008 - 18:32

Łącza wszystkie spoko, nie ma tam przecież filozofii, prawda? zasilacz jest nowy, żaden markowy, ale na gwarancji...tak sobie też myślałem, że może to być kwestia zasilania...wiadomo, większe zapotrzebowanie na prądzisko, przy większym zaangażowaniu mocy proca...z drugiej strony potrafi wywalić się przy zwykłym używaniu winplayera i np. odsłuchiwaniu muzy z HDD a już na 100%poleci jak odpalę przeglądarkę...taki syf, z drugiej strony skąd to właczenie samoistne? też zasilacz?

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: reset komputera restart komputera

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych