Mój problem polega na dziwnej dla mnie rzeczy.Do tej pory miałem modem sagem 800 Neostrady,ale został on zastąpiony routerem Livebox oczywiście tez Neostrady.Problem mój polega na rozłanczaniu internetu.W modemie klikałem na jego ikonkę i klika się na rozłącz,ale w livebox klikając na ikonkę na pasku zadań otwiera mi się okno klikam na rozłącz i wyświetla mi się komunikat.Nie wiem co jest grane nie mam żadnego innego konta,ani nic na sagemie było normalnie mam xp ale miałem viste tez było ok.A tu takie coś ,oczywiście szukałem,wreszcie zadzwoniłem na infolinie o co w tym wszystkim chodzi?.Pani odpowiedziała mi ze livebox jest taki ze włańcza się i wyłancza wraz komputerem,i jedyne wyjście wyłączenia internetu nie rozłończająć komputera to wejść w ikonkę livebox na pulpicie wpisać hasło swoje i tam w ustawieniach rozłączyć.To wygląda tak jak bym wchodził w ustawienia routera.Wiem możecie zadać pytanie przecież ci działa i wszystko.Ale ja bym wolał wiedzieć czy to tak musi być czy nie.I co robi ta kłódka na połączeniu taka sama pojawiła się na połączeniu lokalnym na karcje sieciowej.Dodam ze nie mam podłączonego innego komputera.Jest tylko jeden a zmiana modemu na livebox była niezależna,gospodarz domu miał tako zachciankę KLIK KLIK 2
Livebox problemik
Rozpoczęty przez
rafal194
, 17 06 2008 20:32
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 06 2008 - 20:32
Napisano 18 06 2008 - 18:32
Do zamknięcia znalazłem rozwiązanie.
Gość_Wojtex16_*
Napisano 18 06 2008 - 23:48
Napisz w jaki sposób rozwiązałeś, twój problem. Przyda się komuś kto będzie miał podobny problem.
Napisano 19 06 2008 - 22:27
Napisz w jaki sposób rozwiązałeś, twój problem. Przyda się komuś kto będzie miał podobny problem.
tak jak pisałem wcześniej wejść do routera albo przez ikonę albo wpisać w pasek adresu internetowego 192.168.1.1 i to nasz połączy z routerem to samo co ikonka.I tam w ustawieniach.Szukałem jeszcze dużo i znalazłem tylko ze to co powiedziano ich sie nie wyłańcza.
Napisano 21 06 2008 - 10:30
Kolego widze ze nie wiesz na czym polega praca routera. Po pierwsze Sagem 800 którego miałeś to był zwykły modem analogowy wiec musiałeś sam nawiązać połączenie z netem i sam je rozłączać,chyba ze miałeś jakiś program typu autoconnect. LVB którego posiadasz teraz ma taki program wbudowany. On sam się autoryzuje do strefy neo i co 24 godz zmienia swój IP (bo jak wiemy w neostradzie jest dynamiczne IP). Jak twierdzisz klikales w dolnym prawym rogu na trayu "rozłącz" i wyskakiwał ci komunikat ?przydało by sie zebyś podał jaki to komunikat:P no ale pewnie pokazało Ci sie połączenie Lan a ty tylko je rozłączyłeś( UWAGA -co nie jest jednoznaczne z rozłączeniem neostrady). Jeśli naprawde chcesz wyłączyć neo recznie to masz dwie opcje
1- najprostsza to dołaczenie kabla tel od LVB (tego pod wejściem LINE)
2- wchodzisz na stronke 192.168.1.1 (hasło-admin,login-admin oczywiście jesli tego nie zmieniłeś),następnie "dostęp do internetu" i tam masz opcje do rozłaczenia.
Mam nadzieje ze wytłumaczyłem dobrze,cya
1- najprostsza to dołaczenie kabla tel od LVB (tego pod wejściem LINE)
2- wchodzisz na stronke 192.168.1.1 (hasło-admin,login-admin oczywiście jesli tego nie zmieniłeś),następnie "dostęp do internetu" i tam masz opcje do rozłaczenia.
Napisano 29 06 2008 - 10:15
Teraz już wiem właśnie chodziło mi o to abym mógł zmieniać sam swoje ip kiedy ja chce nawet co 30min.2- wchodzisz na stronke 192.168.1.1 (hasło-admin,login-admin oczywiście jesli tego nie zmieniłeś),następnie "dostęp do internetu" i tam masz opcje do rozłaczenia.
A komunikat który mi się pokazuje znajdziesz[url="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=c9cf69f180559a27""]"tu"[/url] Wiesz to moja pierwsza przygoda z routerem,a z kompem to już całkiem.Dzięki za wszelako pomoc
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych