Dlaczego rząd nie chce wprowadzić legalizacji marihuany? Bo co to jest narkotyk? Jest narkotyk, ale ostatnio czytając pewne artykuły czytałem, że marihuana pomaga leczyć różnego rodzaje raka. Wiem, wiem uzależnia i powoduje tam jakieś dziury w mózgu.
Wikipedia.plMa ona działanie psychotropowe, w zależności od warunków: uspokajające, lekko euforyzujące i przeciwbólowe; pobudza apetyt, dodatkowo działa rozkurczowo na mięśnie, zmniejsza ciśnienie śródgałkowe i rozszerza oskrzela.
Wskazania obejmują bóle neuropatyczne w przebiegu stwardnienia rozsianego (SM), leczenie wspomagające średniego i silnego bólu u chorych z zaawansowanym nowotworem, cierpiących mimo stosowania największych tolerowanych dawek opioidów. Lek aplikowany jest w postaci aerozolu na błonę śluzową jamy ustnej. Sativex został zarejestrowany do leczenia tylko w Kanadzie, ale może być też używany ze specjalnych wskazań w Wielkiej Brytanii[2]. Lek czeka na rejestrację w Unii Europejskiej i Stanach Zjednoczonych
Tutaj dowiadujemy sie, iż składnik marihuany służy jako lekarstwo. Wielu ludzi jest przeciwko temu, dlaczego ? Ponieważ uważają, że marihuana do bardzo groźny narkotyk.
Teraz zainteresujmy się wódką.
Wódka sprzedawana jest w Polsce w dużych ilościach. Lecz nikt nie myśli o skutkach ubocznych, które wystąpią po zażywaniu wódki. Ja znam tylko kilka bo jakoś na w necie tego nie jest za dużo.
-Ogromne problemu z żołądkiem,
-Częste zaburzenia równowagi
-Zwiększone ryzyko pewnych odmian raka, szczególnie wątroby, przełyku, części nosowej gardła, krtani i tchawicy; U kobiet rak sutka,
-Zaburzenia czucia, nerwobóle, osłabienie i brak odruchów ścięgnistych, nogi "jak z waty", niedowłady, porażenia,
-Osłabienie siły i zanik mięsni, osłabienie siły skurczy mięsni gładkich m.in. macicy i jelit,
I wiele wiele innych.
Jakie jest Wasze zdanie na temat alkoholu i marihuany?
Papieros również groźnym narkotykiem. Szybko uzależnia, większe ryzyko zachorowania na raka itp.