przeinstalowałem grafikę, po dwoch godzinach grania resetu nie bylo ale ten problem ze skokami napięcia i zegara został: / dotyczy to jednego rdzenia (core 0)
gra nieoryginalna choć wątpie żebyto mialo wplyw bo inne gry ten sam problem, graifka przeinstalowana, godzine grałem narazie bez problemu, zobaczymy przy dluzszej sesji, stestuje jeszcze grafikę programem OCCT
mam tez kolejną poszlakę, wszedłem teraz w dziennik zdarzeń i w ciągu całego momentu gdy monitor zgasł, naprzemiennie powtarzają się co 3-4 sek (aż do resetu) ostrzeżenia:
Dostęp aplikacji watch_dogs.exe do sprzętu graficznego został zablokowany. zdarzenie 4109
Sterownik ekranu nvlddmkm przestał odpowiadać, ale odzyskał sprawność. zdarzenie 4101
no ale gdzei bym nie czytał i pytał, wcześniej jak składałem ten zestaw, to wszędzie po mój byly 500-550 więc wziałem w dodatku lepszej marki, więc jeśli ma być coś nie tak po stronie zasilacza to może po prostu jest uszkodzony albo co
dzisiaj dalem szanse: po 5 minutach gry w watch dogs znow to samo, tylko teraz sie nie zresetowal, zgasl tylko monitor (tak bylo za pierwszym razem), reset ręczny