Skocz do zawartości

Zdjęcie

Laptop wyłącza się

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Natalia123

Natalia123

Obserwator

• 9 postów

Napisano 21 12 2007 - 23:33

Ok. 4 miesięcy temu kupiłam laptop ACER. Od początku są z nim problemy - wyłącza się - głównie gdy jest podłączony do internetu. Cztery razy oddawałam go do reklamacji - trzy razy wymieniano w nim różne części np. bateria, płyta główna... ale za czwartym razem w serwisie stwierdzono, że z komputerem jest wszystko ok, choć problemy są nadal. Jaka może być tego przyczyna?? Czy jest nią wadliwy sprzęt czy może coś innego np. internet. Proszę o pomoc bo nie mam już nadziei na rozwiązanie tego problemu...Trochę dokładniej o sprzęcie i problemie: jest to laptop acer 3693 - system windows vista gdy komputer się wyłączy przez jakiś czas nie można go uruchomić - czasami nawet przez pół godziny, wogóle nie reaguje na przycisk startu, bądź zaczyna się włączać, ale po chwili nadal się wyłącza

• 0

#2 Arkaard

Arkaard

Początkujący

• 46 postów

Napisano 22 12 2007 - 00:37

Usterka w Acerze to początek błędnego koła.... znam człowieka który 16 razy odwiedzał serwis.. po tym 16 dał sobie spokój.

Ale do rzeczy... w 90% pada płyta główna niestety nie da się z tym wiele zrobić po za ich wymianą.
Jeśli zaś chodzi o notki serwisowe, to bardzo często mijają się one z prawdą.

Płyty główne a Acerach są robione na bardzo cienkim laminacie, przez co są one bardzo podatne, na wszelakiego
rodzaju usterki.
W takim wypadku zostaje ci jedynie kolejna wizyta w serwisie, radzę też tam bardziej postawić na swoim...

• 0

#3 Natalia123

Natalia123

Obserwator

• 9 postów

Napisano 22 12 2007 - 22:14

Dzięki za odp., mam nadzieję, że uda mi się wygrać z serwisem/producentem - choć pewnie będzie ciężko,
Pozdrawiam ;)
  • 0

#4 atento

atento

Początkujący

• 20 postów

Napisano 22 12 2007 - 23:02

Ok. 4 miesięcy temu kupiłam laptop ACER. Od początku są z nim problemy - wyłącza się - głównie gdy jest podłączony do internetu. Cztery razy oddawałam go do reklamacji - trzy razy wymieniano w nim różne części np. bateria, płyta główna... ale za czwartym razem w serwisie stwierdzono, że z komputerem jest wszystko ok, choć problemy są nadal. Jaka może być tego przyczyna?? Czy jest nią wadliwy sprzęt czy może coś innego np. internet. Proszę o pomoc bo nie mam już nadziei na rozwiązanie tego problemu...Trochę dokładniej o sprzęcie i problemie: jest to laptop acer 3693 - system windows vista gdy komputer się wyłączy przez jakiś czas nie można go uruchomić - czasami nawet przez pół godziny, wogóle nie reaguje na przycisk startu, bądź zaczyna się włączać, ale po chwili nadal się wyłącza

powinni wymienic na nowy walcz o to ile mozna wymieniac i czekac? ile mozna po trzeciej gwarancji musza dac nowy.... z wlasnego doswiadczenia wiem ze to nie latwe z serwisami ale mozna ;) mam benq i zerto problemu kiedys z acerem toczylem wojne niestety przegralem ale zycze powodzenia ;)
  • 0

#5 Natalia123

Natalia123

Obserwator

• 9 postów

Napisano 03 01 2008 - 22:57

Mam nadzieję, że się uda. Próbować na pewno będę, tylko to mi pozostaje... Jedynie zastanawiam się nad tym co zrobić, bo jakoś wszelkie rozmowy na temat wymiany bądz zwrotu pieniędzy ze sprzedawcą są nieskuteczne. Być może wizyta u rzecznika praw konsumenta.. pewnie doradzi jakieś rozwiązanie.
Jeśli ktoś miał podobne problemy to będę wdzieczna za pomoc i radę.. :P
  • 0

#6 Mrsdos

Mrsdos

Początkujący

• 50 postów

Napisano 20 01 2008 - 10:19

Ale bzdury tez mam acera i on tak ma pod spodem masz wentylator co nie i jesli leżysz w łóżku nie przytykaj go bo bedzie sie wylaczac musi byc zawsze odsłoniety na stole stawiaj bez obrusu bo tez nagrzewa się szybko. Zrób tak a bedzie napewno po kłopocie, ja tak robie i już nie mam problemu. I jeśli przycisniesz start i nie włacza się to przytrzymaj go chwile i potem jeszcze raz wcisnij start to ci sie uruchomi i po kłopocie.
  • 0

#7 Natalia123

Natalia123

Obserwator

• 9 postów

Napisano 23 01 2008 - 20:28

to raczej nie jest przyczyna moich problemów... słyszalam o tym i dlatego zawsze uwazam na czym jest ustawiony laptop, nigdy nie trzymam go w łóżku, ani też na żadnych obrusach, po prostu na zwykłej, drewnianej powierzchni, a jeśli chodzi o uruchamianie to problem nie tkwi w tym że nie mogę go włączyć lecz w tym że sie sam wyłącza i przy kolejnych próbach uruchamienia, zaczyna sie włączac lecz w trakcie tego procesu ponownie sie wyłącza tak że nie jest możliwy start systemu...
  • 0

#8 wncvirus

wncvirus

Leń !

• 851 postów

Napisano 24 01 2008 - 01:46

A zrób taką rzecz włącz go i normalnie korzystaj i ściągnij To i odczytaj jakie masz temperatury
  • 0

#9 Natalia123

Natalia123

Obserwator

• 9 postów

Napisano 24 01 2008 - 21:14

zrobiłam tak,-sciągnęłam i co dalej..?? temperatury są jedynie w zakładce "odczytuje" - czy to o te chodzi??
czy ten program jest 'bezpieczny' dla takich osóbek które nie za bardzo znają się na komputerach :P??-bo co jakis czas pojawia sie ostrzeżenie, że coś może się stać z systemem i że korzysta sie z niego na własną odpowiedzialność...?? :)
  • 0

#10 klałdyja

klałdyja

Początkujący

• 11 postów

Napisano 24 01 2008 - 22:42

Witaj
Ja też jestem laikiem, ale z tego co czytałam o programie (a przez ostatnie 2 dni sporo) jest on niebezpieczny ponieważ umozliwia konfigurację sprzętu. Póki tylko używasz go jako "miernika" jest nieszkodliwy :P

pozdrawiam
  • 0

#11 Natalia123

Natalia123

Obserwator

• 9 postów

Napisano 24 01 2008 - 23:06

super, dzięki za informacje, już na pewno nie tknę się niczego przy tym programie, bo mogłoby się to skończyć jeszcze gorzej (hmm z moimi zdolościami :) ) tak więc tylko do odczytu ... :P

• 0

#12 wncvirus

wncvirus

Leń !

• 851 postów

Napisano 24 01 2008 - 23:07

Jak odpalisz speedfana to zrób screena.

jak zrobić screna

1.odpal speedfana.
2.naciśnij printscreen na klawiaturze
3.otwórz notatnik i wybierz opcje wklej
4.następnie plik-->zapisz jako-->> wpisujesz nazwę + na dole wybierasz format jpg i klikasz zapisz
5.po zapisaniu dajesz odpowiedź w tym temacie i pod oknem masz przeglądaj
6.klikasz i wybierasz gdzie zapisałaś ten scren i po wybraniu dajesz wyślij.

BTW:klałdyja a tam od razu niebezpieczny:)

• 0

#13 klałdyja

klałdyja

Początkujący

• 11 postów

Napisano 25 01 2008 - 15:30

wncvirus wiesz, ja tam sie go boję :P

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: komputer się wyłącza samoistne wyłączanie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych