Cześć Mój problem ciągnie się już od kilkunastu miesięcy i już nie daję sobie z tym rady :/
Mój 5-letni laptop - mówiąc kolokwialnie - zamula i to w każdym obszarze jego pracy: uruchamianie, włączanie plików, "zapłon" przy wpisywaniu tekstu (czasami jak laptop jest w stanie zamulenia, to wpisując tekst, literki zaczynają wyskakiwać dopiero po kilkunastu sekundach). Jak włączę kilka kart w przeglądarce (dajmy na to: FB, Youtube z muzyką i jakieś 2 inne strony) to manewrowanie między kartami jest drogą przez mękę. Podobnie jest z Wordem czy innymi programami. W dwóch słowach: wszystko zamula.
Kilka miesięcy temu znajomy informatyk wymienił mi dysk twardy i sugerował, że przy okazji nowy dysk rozwiąże też problem zniedołężnienia całego lapka. Ale jednak tak się nie stało, nie ma nawet najmniejszego progresu. Czy jakoś mogę, mając mocno ograniczony-studencki budżet, uratować jeszcze ten sprzęt? Baaardzo proszę o pomoc
Podaję parametry systemu z programu Everest:
Komputer: System operacyjny Microsoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 3 DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Płyta główna: Typ procesora Unknown, 1733 MHz (7.5 x 231) Nazwa płyty głównej FUJITSU SIEMENS ESPRIMO Mobile V5535 Mikroukład płyty głównej Nieznane Pamięć fizyczna 768 MB Typ BIOS'u Phoenix (09/30/08)