Skocz do zawartości

Zdjęcie

Laptop do 2 tys., domowy do multimediów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 andrzej99999

andrzej99999

Nowy

• 4 postów

Napisano 09 01 2010 - 16:59

Witam,
zbieram się do przesiadki z PC na laptopa. PC zajmuje mi za dużo miejsca no i duzo pradu wcina :D
Sprzedam blaszaka za ok 1,5 tys. (kupiony 1,5 roku temu, rakieta :P ) i chce dorzucic maxymalnie z 500 zł do laptopa.
Oczywiście jestem elastyczny, jak za 200 zł wiecej dostane cos znacznie lepszego to oczywiscie wole dolozyc ale chciałbym sie zmiescic w tej granicy bo nieco splukany jestem po ciezkim grudniu.

Na czym mi zależy ? Więc może napisze konkretnie i ogólnikowo zarazem.
Laptopa będę używał w zasadzie jak komputera stacjonarnego, przede wszystkim do buszowania po internecie oglądania filmów, słuchania muzyki. W planach mam również zakup TV i wtedy chciałbym podlaczac pod niego laptopa czyli HDMI niezbędne.
Karta sieciowa w standardzie n no i najlepiej z Windows 7 w pakiecie.

W gry nie gram, a jak już to w kulki :P. W reszcie przypadków będę używał go do pracy z excelami, dokumentami, ewentualnie bazy danych, jakieś kodzenie ale to raczej w pracy której nie będę chciał przynosić do domu wiec zdarzać się to będzie sporadycznie.

Jeśli chodzi o mobilnośc to tak z raz w miesiacu bede musial go gdzies ruszyc, moze czesciej, moze rzadziej ale bez szalenstw. Tak jak pisalem na wstępie będzie to raczej zastepstwo stacjonarnego.

Co możecie mi doradzić ? Już sie tyle naczytałem, że sam już nie wiem. Lenovo ? Asus ? Toshiba ? HP ?

• 0

#2 sw29l

sw29l

Charlie Don't Surf !

• 1 958 postów

Napisano 10 01 2010 - 12:48

napisz jaka wielkość matrycy jest akceptowana. 15.6" - to standard a może 17"?

• 0

#3 andrzej99999

andrzej99999

Nowy

• 4 postów

Napisano 10 01 2010 - 13:33

Hej,
co do matrycy to jak dla mnie znaczenie drugorzedne i wlasciwie zaakceptuje wszystko od 15 do 17 cali, oby tylko spelnialo reszte wymagan i zmiescilo sie w przedziale cenowym. Chociaz jakby udalo znaleźć się 17 w tej cenie to byloby sympatico jednak wiekszy komfort dla oczu przy dlugiej pracy.
  • 0

#4 MMNotebooks

MMNotebooks

Początkujący

• 14 postów

Napisano 21 01 2010 - 14:45

Proponowalbym rozejrzec się za 15-16 calowym Hp,Lenovo lub Toshibą. To dobre i sprawdzone marki. Do kwoty 2 tys zł kupi się juz przyzwoity model.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych