Skocz do zawartości

Laptop dell recovery partition

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Gość_qqipp_*

Gość_qqipp_*

Napisano 15 11 2007 - 17:18

Witam
Ostanio zakupiłem laptopa dell 1520. Chciałem sobie utworzyć partycję wg mojego uznania. Gdy wszedłem do menedżera dysków, moim oczom ukazują sie 4 partycje(tylko 2 z nich widoczne są normalnie w moim komputerze).
Pierwsze partycja to oczywiście partycja systemowa.
Druga z nich jest to partycja recovery. Mam pytanie odnośnie niej, czy mogę ją w jakiś sposób nagrać na płytkę i usunąć partycję, żeby zwiększyć wolne miejsce na dysku? Nie wiem czy mogę po prostu przerzucić dane z tej partycji na płytę. (czy komputer będzie mógł potem z niej bootować system?) Wiem że np. w laptopach HP jest specjalna opcja która umożliwia zgranie danych z partycji na nośnik danych. U siebie czegoś podobnego nie widzę więc nie wiem??
Następną 3 partycją jest partycja o nazwie EISA configuration z tego co gdzieś w necie wyczytałem jest to także partycja służąca do recovery i niby nie powinno się jej usuwać. Jakie jest wasze zdanie? Chociaż w sumie partycja ta zajmuje tylko 120mb więc wielce mnie to nie zbawi, a po drugie jest w 100% czysta :S
4 partycja posiada 2.5gb też jest w 100% czysta i nie widać jej z poziomu mojego komputera, też kompletnie nie wiem do czego ona ma służyć.
Może znajdzie się ktoś kto będzie umiał mi odpowiedzieć na moje pytania.
Z góry serdecznie dziękuję.

• 0

#2 DanBK

DanBK

Stały użytkownik

• 292 postów

Napisano 16 11 2007 - 01:06

/index.php?showt...overy+partition
Tutaj pięknie Aman podsuną program do takiej operacji :lol:

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych