Skocz do zawartości

Zdjęcie

Laptop System Vista, ale chce XP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kinia_skc

Kinia_skc

Nowy

• 1 postów

Napisano 20 10 2008 - 14:24

Witam. ;)
Mam laptopa Acer Aspire 5720ZG
2-rdzeniowy, Mam go chyba popsutego, ponieważ żaden plik EXE mi nie działa.
Nie chce mi się jechać do Warszawy ze Skierniewic z nim.
A w ogóle pokaże wam jak wygląda ten błąd w nim.
Foto w załączniku i podam jeszcze stronke.
www.photoblog.pl/slodkaalegrozna
screen bedzie na tej stronie jeszcze przez jakies 2 dni bo tyle jeszcze bede miec tego XP oryginalnego bo musze oddać.
A wiec do rzeczy.
Chodzi mi o to czy jesli mam tego laptopa nie dostałam żadnej płyty ze sterownikami, to jeśli mam Viste bo juz ten system miałam wgrany tylko musiałam dokonczyc instalacje w domu jak juz kupilam kompa, to czy moge zainstalować XP Home premium oryginalnego bez obawy że moje wszytskie żeczy na kompie będą działać np. karta dzwiekowa, graficzna, wszytskie USB zlot na karty pamieci, itd

Proszę o pomoc...

PS. Słyszałam też o czymś takim jak Recovery Ale ja przy moim tym błędzie nie moge tego włączyć nawet informatyk proboał i nic i kazał mi z nim do serwsu jechac. A ja nie chce jechać bo podobno bym musiała 150 zl wydać. Podobno jest też cos takiego ze oni nie dawali płyt visty bo podobno mozna bez plytki go od nowa zainstalować juz mi nie chodzi o to czy XP czy vista tylko popostu zeby mi ten komp działal bo ja tylko chce zmienic system operacyjny bo chcę zlikwidować ten błąd ze mi wszytkie programy EXE nie działają ;)(

Załączone miniatury

• Bez_tytu_u.jpg

• 0

#2 Macsch15

Macsch15

Profesjonalista

• 3 705 postów

Napisano 20 10 2008 - 14:54

Strerowniki sobie można z neta ściągnąć ;)

• 0

#3 Chinka

Chinka

Seal of Approval

• 426 postów

Napisano 20 10 2008 - 19:52

Sterowniki do takich laptopów są zazwyczaj na recovery, w Acerze chyba trzeba ją robić sadotyczy on Visty Business i wyżej - inaczej nowa licencja na XP jest potrzebnamemu... przy downgrade pamiętaj o tym, że jeśli nie masz Visty Business lub wyższej, czeka cię zakup nowej liocencji na XP, jeśli chcesz mieć oryginał

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych