Skocz do zawartości

Zdjęcie

Laptop Nie Widzi Toshiba Dvd-rom Sd-r2312

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 asaints

asaints

Nowy

• 2 postów

Napisano 13 01 2007 - 16:34

Witam,

moj problem polega na tym, iz moj laptop Asus L3000D (model L3D) nie widzi napedu DVD (Toshiba SD-R2312); po prostu wchodze w Moj Komputer, i tam go nie wyswietla. W menedzerze urzadzen, kiedy rozwine liste 'Stacje dyskow CD-ROM/DVD', pokazuje mi Toshiba SD-R2312, ale na ikonce obok widnieje wykrzyknik w zoltym kolku. We wlaciwosciach, w okienku Stan urzadzenia, jest napisane:
"System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39)
Aby uruchomić narzędzie do rozwiązywania problemów przeznaczone dla tego urządzenia, kliknij Narzędzie do rozwiązywania problemów."

Po wlozeniu jakiejs plyty do napedu, ten sie "rozkreca", miga swiatelko, ale plyta sie nie odtwarza.

Probowalem poszukac sterownikow, ale znalazlem jedynie biosy do napedu o nazwach 1905 i X0009, ktore uruchomilem, ale nic nie pomogly. W menedzerze urzaden, odinstalowalem naped i zrestartowalem komputer, ale nic to nie pomoglo.

Laptop jest uzywany, nie mam do niego zadnych sterownikow (poza plyta Windowsa, z ktora ze wzgledu na stan obecny urzadzenia i tak nie mam pozytku).

Co mam zrobic? Czy jest to wina sterownika obecnie zainstalowanego (Microsoftu, 5.1.2535.0)? Czy zna ktos adres skad mozna pobrac sterownik (szukalem, i nic nie znalazlem :P ). Bede wdzieczny za udzielona pomoc.

Pozdrawiam serdecznie!

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych