Witam. dzisiaj mialem format dysku. i musialem zrobic od nowa polaczenie z netem. mam lacze radiowe. wszystko ladnie pieknie poinstalowalem protokoly PPPOE ale w pasku zadan zamiast miec dwa migajace komputery z napisem polaczenie lokalne szybkosc 100.0 mb/s to mam takie dwa kompy z zoltym wykrzyknikiem i napisem trwa pobieranie adresu sieciowego a potm ograniczenie lub brak lacznosci... jak to mam naprawic?? co zrobilem nie tak?? strony mi dzialaja ale denerwuje mnie ten wykrzyknik prosze o pomoc
http://img295.imageshack.us/img295/7189/komputeryyv3.jpg
powinny byc dwa takie same jak ten po lewej stronie. sory za takie male zdjecie jak cos to pisac dam wieksze pozdro
Łącze radiowe
Rozpoczęty przez
igrek_raciaz
, 10 07 2008 00:57
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 07 2008 - 00:57
Napisano 10 07 2008 - 08:18
Wykrzykniki sa pewnie od karty sieciowej "kablowej". Wyłącz ją i będzie po sprawie.
Napisano 10 07 2008 - 10:57
Chodzi o to ze mam jedna karte sieciowa Realtek RTL8139/810x Family fast ethernet NIC
kiedys jak mialem lacze z anteny to mialem dwie karty a teraz tylko ta jedna bo mamy to zrobione naczej lacze jest rozdzielone na blok na 3 sasiadow i mnie.
kiedys jak mialem lacze z anteny to mialem dwie karty a teraz tylko ta jedna bo mamy to zrobione naczej lacze jest rozdzielone na blok na 3 sasiadow i mnie.
Napisano 10 07 2008 - 14:48
To w końcu jak masz ten net podłączony - przy pomocy karty bezprzewodowej czy przewodowej?
Napisano 10 07 2008 - 19:58
net radiowy za pomoca karty przewodowej mam normalna wtyczke jak od telefonu. tylko ze teraz mamy jeden odbiornik na kilka osob w bloku a nie kazdy ze swojej anteny
Napisano 10 07 2008 - 21:01
Wykrzykniki sa pewnie od karty sieciowej "kablowej". Wyłącz ją i będzie po sprawie.
Tak jak kolega napisał... Coś kręcisz nic z tego nie rozumiem.... albo PPM na pasek start->Właściwość->Obszar powiadomień->(koło ukryj ikony nieaktywane)Dostosuj... i tam "zawsze ukryty".... Tylko, ze jak rozwiniesz pasek to to się pojawi....
Napisano 10 07 2008 - 23:00
rozwiazalem juz problem. trzeba bylo wylaczyc protokul tcp/ip bo lacze radiowe korzysta z protokolu PPPOE
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych