Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kurs Grafiki Komputerowej

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 slimeq

slimeq

Obserwator

• 8 postów

Napisano 23 11 2008 - 20:14

Witam.
Siedzę w domu i nie mam co ze sobą zrobić (jestem osobą niepełnosprawną, poruszam się na wózku - od urodzenia).
Skończyłem policealną o profilu Technik-Informatyk, niestety nie zdałem egzaminów końcowych.
Teraz szukam pracy przez internet lub...no właśnie i tu mam do Was pytanie...jakie trzeba mieć pojęcie żeby zacząć jakiś (płatny lub bezpłatny) kurs grafiki komputerowej?
Czy ktoś był na takim kursie? Od jakich programów się zaczyna? Na czym warto poćwiczyć żeby się nie ośmieszyć laugh.gif i najważniejsze, czy warto?

To chyba tyle, mam nadzieję że dział odpowiedni, czekam na wyczerpujące wypowiedzi i odpowiedzi na ten temat.

• 0

#2 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 23 11 2008 - 21:54

Jeżeli chciałbyś uczyć się np. AutoCADa, to oczywiście musisz mieć o nim jakieś elementarne pojęcie, a przynajmniej jak wygląda. Czy kurs zrobi z Ciebie profesjonalistę? Dobre programy do obróbki nie są do wyuczenia się w miesiąc, sam rozpracowywałem program do robienia muzyki przez 3 lata.

• 0

#3 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 23 11 2008 - 21:56

Powiem Wam tak, że te kursy to o kant tyłka można potłuc. Najlepiej nauczy tego programu ktoś, kto się na nim bardzo dobrze zna.. Na Kursie musicie np. zrobić trójkąt z 3ch odcinków :D
  • 0

#4 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 23 11 2008 - 21:59

A umiesz Celdur zrobić z dwóch odcinków taki trójkąt?
  • 0

#5 motyx

motyx

Zaawansowany użytkownik

• 571 postów

Napisano 23 11 2008 - 22:07

Kursy kursami, ale powiem (jako grafik z 2-letnim doświadczeniem), że najlepiej zacząć od przeczytania książki lub czegoś gdzie są opisane funkcje danego programy, a potem szukać tutoriali. Po jakoś roku na tutorialach zacząć robić coś swojego, czasem zerkając jak to było na tutku zrobione, aż w końcu będzie się obić rzeczy bez pomocy. Dobre też są materiały video na YT.

Żaden kurs nie zrobi z ciebie grafika w miesiąc czy w pół roku. Na to trzeba czasu i cierpliwości
  • 0

#6 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 23 11 2008 - 22:11

Plus mi chodziło o 3 proste, bez żadnych zakrzywień ;) z 2 prostych mógłby być problem..Nie używając żadnych innych opcji..

// dałeś się wkręcić - plus :D
  • 0

#7 motyx

motyx

Zaawansowany użytkownik

• 571 postów

Napisano 23 11 2008 - 22:30

-.-'... jak można z dwóch prostych zrobić trójkąt?? Cel... wstydź się...

z 2 prostych mógłby być problem

A plusio oczywiście zwałe ciśnie gdzie się da.
  • 0

#8 sw29l

sw29l

Charlie Don't Surf !

• 1 958 postów

Napisano 23 11 2008 - 23:08

profesjonalne kursy sa b. drogie i robi sie je etapami : 1,2,3 expert itp. (musza byc podparte praktyka)i oczywiscie trzeba to naprawde "kumac"
  • 0

#9 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 23 11 2008 - 23:38

No dokładnie.. Jak z 2ch prostych zrobić trójkąt? :D

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych