Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ktory lepszy procesor C2Duo?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 kpereszczak

kpereszczak

Początkujący

• 21 postów

Napisano 17 04 2008 - 17:04

czesc
zamierzam zakupic lapka Dell. i mam do wybory 2 procesory. i nie wiem ktory wybrac, reszta w nich jest ta sama :D
moze ktos mi powie ktory jest lepszy, mniej mulacy kompa czy cos w tym stylu. poprostu prosze powiedziec dlaczego ten czy tamten jest lepszy pomijajac predkosc...nie wiem moze sa zbudowane z innych podzespolow itp...oto one :P

http://www1.euro.dell.com/content/products...1525_n0452506~~
http://www1.euro.dell.com/content/products...1525_n0452508~~

tego lapka bede uzywac do grania muzy np z serato albo final scratcha 2 albo traktora :)
moja dziewczyna ma toshibe T2300 i ogolnie ten komputer jest troche nie bardzo, zamula, chociaz ona ma na nim taki syf to moze dlatego, od poltora roku nie formatowala systemu i zabardzo go nie czyscila...
pozdr :P :) ;)

• 0

#2 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 17 04 2008 - 17:16

No z tych 2ch to lepsza opcja jest z Core 2 Duo.

• 0

#3 sw29l

sw29l

Charlie Don't Surf !

• 1 958 postów

Napisano 17 04 2008 - 17:35

ja bym nie bral dell'a. wszyscy znajomi byli z nimi po kilka razy w serwisie- palace sie karty i procesory. Jedynie Dell xz serii XPS jest godny polecenia ale cena jest rowniez wysoka. O wiele lepszym wyborem jest Acer - placisz za to co masz, pozniej HP i Toshiba

PS. na tej grafice (Integrated Intel® Graphic Media Accelerator X3100) to nie poszalejesz w gry. Sprawdz eBay.com , w tej chwili za L400 mozna kupic o niebo lepszego Acera lub HP
  • 0

#4 kpereszczak

kpereszczak

Początkujący

• 21 postów

Napisano 17 04 2008 - 17:45

ja bym nie bral dell'a. wszyscy znajomi byli z nimi po kilka razy w serwisie- palace sie karty i procesory. Jedynie Dell xz serii XPS jest godny polecenia ale cena jest rowniez wysoka. O wiele lepszym wyborem jest Acer - placisz za to co masz, pozniej HP i Toshiba

PS. na tej grafice (Integrated Intel® Graphic Media Accelerator X3100) to nie poszalejesz w gry. Sprawdz eBay.com , w tej chwili za L400 mozna kupic o niebo lepszego Acera lub HP

spoko, dzieki, ale np w toshibie jest ten sam procesor zastosowany i w hp tez to jak to jest ze w dellu sie posypie a w toshibie nie?? i pisalem ze kompa bede mial tylko do grania muzy a nie do gier. takze karta zintegrowana mie nie przeszkadza. od gier mam inny komputer :D
a tak wogole slyszalem ze najlepsze lapki robi IBM, Toshiba i Dell a reszta np HP i Acer to podobno sypiace sie lapki...ale to opinia sprzed 2 lat :P

No z tych 2ch to lepsza opcja jest z Core 2 Duo.

no tak core 2 duo jest nowsze nie zauwazylem...
ma ktos tego lapka albo np toshibe o podobnych parametrach, procesor ten sam , 2 gb ramu , zintegrowana grafika itd.??
jak ktos ma to prosze o opinie jak to chodzi...
  • 0

#5 sw29l

sw29l

Charlie Don't Surf !

• 1 958 postów

Napisano 17 04 2008 - 17:53

kazdy producent ma swoja technologie wykonania. Laptopy innej serii tego samego producenta potrafia byc wadliwe. Powiem tak, 90% znajomkow ma Acera, 10% Toshibe i 5% HP 5% Fujitsu-Siemens, wszyscy sa zadowoleni ze sprzetu, ci co mieli dell'a przeszli na Acera, tak im doradzilem i sa zadowoleni.
IBM juz nie istnieje, obecnie to Lenovo i prawda jest,ze to jedne z najlepszych laptopow. Co do Tohiby to ta firma jest pionierem w produkcju laptopow.
Co do laptopow, ktore wymieniles to oba maja dobre parametry.
  • 0

#6 kpereszczak

kpereszczak

Początkujący

• 21 postów

Napisano 17 04 2008 - 18:23

kazdy producent ma swoja technologie wykonania. Laptopy innej serii tego samego producenta potrafia byc wadliwe. Powiem tak, 90% znajomkow ma Acera, 10% Toshibe i 5% HP 5% Fujitsu-Siemens, wszyscy sa zadowoleni ze sprzetu, ci co mieli dell'a przeszli na Acera, tak im doradzilem i sa zadowoleni.
IBM juz nie istnieje, obecnie to Lenovo i prawda jest,ze to jedne z najlepszych laptopow. Co do Tohiby to ta firma jest pionierem w produkcju laptopow.
Co do laptopow, ktore wymieniles to oba maja dobre parametry.

dzieki za pomoc, to w takim razie bede sie czaic na Toshibe z takim procesorem...
http://www.pcworld.co.uk/martprd/store/pcw...gory_oid=-34074
i dlaczego Dell ten procesor T5550 ma z 1.83 GHz predkoscia a Toshiba ma tylko 1.66GHz?? jak to jest jakis blad na stronie??
  • 0

#7 sw29l

sw29l

Charlie Don't Surf !

• 1 958 postów

Napisano 17 04 2008 - 18:34

prawdopodobnie literowka komus sie przytrafila w opisie paramerow procesora.
Podana przez ciebie Toshiba jest bdb wyborem
  • 0

#8 frusty333

frusty333

Początkujący

• 142 postów

Napisano 17 04 2008 - 19:58

Toshiba pionierem w produkcji laptopów? chyba tych awaryjnych.. ? najnowsze toshiby są bardzo awaryjne, a jeśli chodzi o sprzedaż to góruje HP/Dell/Acer
  • 0

#9 sw29l

sw29l

Charlie Don't Surf !

• 1 958 postów

Napisano 17 04 2008 - 20:33

Oczywiscie ze Toshiba jest pionierem jezeli chodzi o laptopy.Jezeli chodzi o awaryjnosc - nie ma idealu
  • 0

#10 kpereszczak

kpereszczak

Początkujący

• 21 postów

Napisano 17 04 2008 - 23:12

dzieki wszystkim za pomoc...
pozdr :D :P :)
  • 0

#11 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 22 04 2008 - 11:07

Toshiba pionierem w produkcji laptopów? chyba tych awaryjnych.. ? najnowsze toshiby są bardzo awaryjne, a jeśli chodzi o sprzedaż to góruje HP/Dell/Acer

Sprzedaż nigdy nie była równa jakości, bo idąc tym torem dojdziemy do wniosku, że najlepszym autem jakikolwiek jeździł po polskich drogach był.. maluch.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych