Skocz do zawartości

--Kostek--

OFFLINE Ostatnio: 19 07 2008 12:37
-----

Moje tematy

Wymiana komputera

13 07 2008 - 16:58

Witam

Zamierzam wymienić swój stary zasłużony komputer na nowy. Ma to być komputer do zastosowań multimedialnych - głównie mam tu na myśli granie w nowe gry komputerowe ale również obróbkę wideo i grafiki. Pieniądze jakimi dysponuje to 1200 zł - dla uzasadnionego powodu cena komputera może sięgnąć 1500 zł. Komputer zamierzam zakupić z allegro, dlatego mile widziane linki do gotowych konfiguracji :P. Chodzi mi oczywiście o sama skrzynkę - bez monitora i innych urządzeń zewnętrznych. Jaka konfiguracja zapewniłaby mi optymalną pracę przez najbliższe 3-4 lata (bo na taki okres czasu planuję zakup komputera) ?

W związku z zakupem nowej skrzynki zastanawiam się nad sprzedażą starej, jednak nie wiem, ile mógłbym się spodziewać przychodu z niej :blink:. Poniżej przedstawiam jej konfigurację i chętnych prosiłbym o oszacowanie ceny, za jaką powinienem bez większych problemów sprzedać skrzynkę:

Procesor: PIV 2,66 ghz 512 KB L2
Karta graficzna:GeForce 6600 LE 256MB 128 bit
Pamięć: 1 gb DDR 400Mhz (w 3 kościach)
Płyta główna: MSI MS-7048
Dysk twardy: WD800JB 80GB; 8MB cache 7200RPM
Nagrywarka DVD firmy LG
Stacja dyskietek FDD

Jeśli zapomniałem o czymś napisać, to proszę o pytania - postaram się szybko uzupełnić braki :P. Z góry dziękuję za pomoc :P:).