Mam takie pytanie. Jak nie udostepniac oprogramowania innym uzytkowniokom, chodzi o to, ze jestem administratorem i chce aby nie wszystkie programy byly dostepne dla innych uzytkownikow. Jak to zrobic??
Konta użytkowników-jak nieudostępniać programów
Rozpoczęty przez
gtojojo
, 26 01 2008 23:39
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 01 2008 - 23:39
Witam.
Mam takie pytanie. Jak nie udostepniac oprogramowania innym uzytkowniokom, chodzi o to, ze jestem administratorem i chce aby nie wszystkie programy byly dostepne dla innych uzytkownikow. Jak to zrobic??
Z gory dzieki i pozdrawiam:)
Napisano 27 01 2008 - 18:30
Start -> Uruchom -> gpedit.msc -> Konfiguracja Użytkownika -> Szablony Administracyjne -> System -> Nie uruchamiaj określonych aplikaji -> ustaw na włączono i dodaj do listy nazwy tych programów które nie mają być uruchamiane.
Napisano 27 01 2008 - 23:12
dzieki za pomoc:)
zrobilem dziala ale nie o to chodzilo mi do konca, chcialobym zeby administrator mogl korzystac z programow zablokowanych dla innych uzytkownikow.
zrobilem dziala ale nie o to chodzilo mi do konca, chcialobym zeby administrator mogl korzystac z programow zablokowanych dla innych uzytkownikow.
Napisano 28 01 2008 - 09:53
Mozesz na NTFS-sie ustawic żeby tylko administarator miał dostęp do folderów z zainstalowanymi programami
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych