Konfiguracja PC
Napisano 22 02 2007 - 01:19
Napisano 22 02 2007 - 01:44
Bez znaczeniaDruga sprawa:
przy zakupie p.glownej jak powyzej nie musze sie deklarowac czy chce karte pod ATI czy nVidie?
TakObie beda dzialay?
NieDopiero gdybym chcial cross fire czy sli musial bym wybrac plyte odpowiednia do producenta karty?
Tak jak najbardziejTrzecia rzecza sa wymagania w grach: czy przykladowa chca grac w R6 Vegas, ktora wymaga procesora 3,6 moj procesor PRZYKLADOWO Core 2 duo 1.8 spelnial by wymagania?
PodobnieJak to sie ma do PENTIUMOW D?
Różnią się, Core 2 Duo, pracuje na magistrali 1066MHz, poza E4300. Są o wiele wydajniejsze od PD, biorą mniej prądu, lepiej się kręcąCzym tak naprawde roznia sie PD od Core?
Nie, to się nie mnoży, programy widzą jako 1x1,8GHz, ale moc jest dwukrotnie wyższa.Zupelnie nie wiem czy mam sobie mnozyc te dwa procesory w duo ( 2x1,8 = 3.6)
Twój C2D będzie jeszcze długo bez problemu w grach wymiatałboje sie ze gry skacza w zwyz z wymaganiami procesorow i moj core szybko stanie sie slaby. Prosze o konkretne wypowiedzi na temat i zwiezle!! Z gory dzianks.
Teraz co do zestawu. Bardzo dobry, ale wziąłbym 2GB RAM, schodząc na słabszy Core 2 Duo, mam na myśli coś z niższym zegarem, jeżeli masz fundusze to zostaw ten procek i weź 2GB RAM w Dualu, a nie 1GB. 2GB RAM pozwoli na dużą swobodę przy takim sprzęcie
Napisano 22 02 2007 - 11:37
Napisano 23 02 2007 - 23:43
pkt.2. Marix125 ma chyba zly dzien... Gdybys chcial Cross Fire musisz miec plyte glowna z chipsetem ATi bo nVidia z SLi ci tego nie zalatwi i na odwrot.
pkt.3. Procek potrzyma 2 lata maks. Technologia leci tak szybko ze nim sie obejrzysz Twoj proc bedzie w tyle.
Napisano 24 02 2007 - 04:08
Nie bylbym tego taki pewien..przy modowanych sterownikach ale ogolnie zgadzam sie.pkt.2. Marix125 ma chyba zly dzien... Gdybys chcial Cross Fire musisz miec plyte glowna z chipsetem ATi bo nVidia z SLi ci tego nie zalatwi i na odwrot.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych