Skocz do zawartości

Zdjęcie

Konfiguracja PC

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 gkret

gkret

Obserwator

• 5 postów

Napisano 22 02 2007 - 01:19

Chcialem sie poradzic odnosnie kilku kwesti. Pierwsza z nich to konfiguracja mojego nowego kompa ASUS P5B PCI-Ex, SATA2, P965 ICH8R 470zł, Intel Core 2 Duo E6400 2.13 GHz s. 775 Box 860zł, GALAXY GEFORCE 7900GS 256GDDR3 650zł, GEIL DDR2 PC677 DUAL ULTRA 2x512 677MHz CL3-4-4-8 380zł. Prosze o wasza ocene. komputer do 2500zł. Druga sprawa: przy zakupie p.glownej jak powyzej nie musze sie deklarowac czy chce karte pod ATI czy nVidie? Obie beda dzialay? Dopiero gdybym chcial cross fire czy sli musial bym wybrac plyte odpowiednia do producenta karty? Trzecia rzecza sa wymagania w grach: czy przykladowa chca grac w R6 Vegas, ktora wymaga procesora 3,6 moj procesor PRZYKLADOWO Core 2 duo 1.8 spelnial by wymagania? Jak to sie ma do PENTIUMOW D? Czym tak naprawde roznia sie PD od Core? Zupelnie nie wiem czy mam sobie mnozyc te dwa procesory w duo ( 2x1,8 = 3.6) boje sie ze gry skacza w zwyz z wymaganiami procesorow i moj core szybko stanie sie slaby. Prosze o konkretne wypowiedzi na temat i zwiezle!! Z gory dzianks.

• 0

#2 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 22 02 2007 - 01:44

Proszę bardzo, krótko, zwięźle i na temat :)

Druga sprawa: :( przy zakupie p.glownej jak powyzej nie musze sie deklarowac czy chce karte pod ATI czy nVidie?

Bez znaczenia :)

Obie beda dzialay?

Tak :P

Dopiero gdybym chcial cross fire czy sli musial bym wybrac plyte odpowiednia do producenta karty?

Nie :P

Trzecia rzecza sa wymagania w grach: czy przykladowa chca grac w R6 Vegas, ktora wymaga procesora 3,6 moj procesor PRZYKLADOWO Core 2 duo 1.8 spelnial by wymagania?

Tak jak najbardziej :P

Jak to sie ma do PENTIUMOW D?

Podobnie :)

Czym tak naprawde roznia sie PD od Core?

Różnią się, Core 2 Duo, pracuje na magistrali 1066MHz, poza E4300. Są o wiele wydajniejsze od PD, biorą mniej prądu, lepiej się kręcą :)

Zupelnie nie wiem czy mam sobie mnozyc te dwa procesory w duo ( 2x1,8 = 3.6)

Nie, to się nie mnoży, programy widzą jako 1x1,8GHz, ale moc jest dwukrotnie wyższa.

boje sie ze gry skacza w zwyz z wymaganiami procesorow i moj core szybko stanie sie slaby. Prosze o konkretne wypowiedzi na temat i zwiezle!! Z gory dzianks.

Twój C2D będzie jeszcze długo bez problemu w grach wymiatał :)

Teraz co do zestawu. Bardzo dobry, ale wziąłbym 2GB RAM, schodząc na słabszy Core 2 Duo, mam na myśli coś z niższym zegarem, jeżeli masz fundusze to zostaw ten procek i weź 2GB RAM w Dualu, a nie 1GB. 2GB RAM pozwoli na dużą swobodę przy takim sprzęcie :P Prędkości pamiątek nie 667MHz, a 800MHz i będzie GIT :(

• 0

#3 gkret

gkret

Obserwator

• 5 postów

Napisano 22 02 2007 - 11:37

Takch ludzi sobie cenie! DZIEKI
  • 0

#4 Siwy123

Siwy123

[S]pace[C]owboy

• 924 postów

Napisano 23 02 2007 - 23:43

pkt.1. Marix125 czy ty masz glowe na karku? Lepiej powiedziec ze chce sie pakowac nVidie na dana plyte czy ATi bo bedzie jajo jak CI dadza cos pokroju ASUSa A8N-E w ktorym chipset gryzl sie z kartami ATi. Przedewszystkim polecam dobierac chipset pod karte graficzna. Nvidia do nForce i Via, ATi do ATi, reszta chipsetów nie ma juz takiego znaczenia.

pkt.2. Marix125 ma chyba zly dzien... Gdybys chcial Cross Fire musisz miec plyte glowna z chipsetem ATi bo nVidia z SLi ci tego nie zalatwi i na odwrot.

pkt.3. Procek potrzyma 2 lata maks. Technologia leci tak szybko ze nim sie obejrzysz Twoj proc bedzie w tyle.
  • 0

#5 Firekage

Firekage

Stały użytkownik

• 379 postów

Napisano 24 02 2007 - 04:08

pkt.2. Marix125 ma chyba zly dzien... Gdybys chcial Cross Fire musisz miec plyte glowna z chipsetem ATi bo nVidia z SLi ci tego nie zalatwi i na odwrot.

Nie bylbym tego taki pewien..przy modowanych sterownikach ale ogolnie zgadzam sie.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych