Komunikat "Mało miejsca na dysku"
Rozpoczęty przez
Peregrino
, 07 02 2008 20:11
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 07 02 2008 - 20:11
Witam wszystkich,
Na jednej z partycji zostało mi jedynie 31 MB wolnego miejsca i w związku z tym ciągle wyskakuje mi dymek systemowy (Windows XP) sygnalizujący potrzebę oczyszczenia dysku, co jest cholernie irytujące. Czy wiecie w jaki sposob można wyłączyć to dziadostwo?
Dzięki za odp!
Na jednej z partycji zostało mi jedynie 31 MB wolnego miejsca i w związku z tym ciągle wyskakuje mi dymek systemowy (Windows XP) sygnalizujący potrzebę oczyszczenia dysku, co jest cholernie irytujące. Czy wiecie w jaki sposob można wyłączyć to dziadostwo?
Dzięki za odp!
Napisano 07 02 2008 - 20:12
Zwolnić miejsce na dysku?
Napisano 07 02 2008 - 20:18
Witam wszystkich,
Dzięki za odp!
,,sygnalizujący potrzebę oczyszczenia dysku"
start - programy -akcesoria systemowe - oczy scanie dysku. Spróbuj tego czasem to może dodać ci trochę mb
Napisano 07 02 2008 - 20:21
Hehe dobre. Chociaz mnie chodzi raczej o zmiane ustawien systemowych (jezeli jest taka mozliwosc), aby te dymki w ogole przestaly sie pojawiac i uprzykrzac mi zycie.
Napisano 07 02 2008 - 20:29
O ja...Usuń człowieku coś z dysku, bo niedługo dojdziesz do 'zera'
A komp żeby sprawnie pracował, musi mieć trochę wolnego miejsca na HD.
Napisano 07 02 2008 - 20:40
Wejdź do rejestru systemowego (Start -> Uruchom -> wpisz regedit.exe i znajdź tam bieżący klucz odpowiedzialny za te komunikaty:
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer.
Dodaj (jeżeli jej tutaj nie ma) wartość typu DWORD NoLowDiskSpaceChecks i zmień jej dane (Prawy Przycisk Myszki -> Modyfikuj) na 1.
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer.
Dodaj (jeżeli jej tutaj nie ma) wartość typu DWORD NoLowDiskSpaceChecks i zmień jej dane (Prawy Przycisk Myszki -> Modyfikuj) na 1.
Napisano 07 02 2008 - 21:42
O to mi chodzilo shadow of fight. Dzieki wielkie!
pozdr
pozdr
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych