Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komunikat: HID-compliant mouse - co to znaczy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adamicki

Adamicki

Początkujący

• 15 postów

Napisano 04 08 2012 - 12:17

Witam.
Od jakiegoś czasu pojawia mi się taki komunikat przy włączaniu komputera. Jak odpinam klawiaturę i ją podłączam za chwilę, to znowu się tak robi. Co to znaczy i jak się tego pozbyć?

Załączone miniatury

• mysz.JPG

• 0

#2 Qauke

Qauke

Expert

• 5 156 postów

Napisano 04 08 2012 - 20:37

Komunikat oznacza czy zainstalować sterowniki od klawiatury wciśnij "tak" i po sprawie ;)

• 1

#3 Adamicki

Adamicki

Początkujący

• 15 postów

Napisano 05 08 2012 - 13:14

Sam na to wpadłem, ale wcale nie po sprawie, bo robię tak już od jakiegoś roku przy każdym włączeniu komputera. Okienko pojawia się też jak odepnę klawiaturę i znów ją włączę. Jak od razu czegoś nie nacisnę, to otwierają się kolejne takie same okienka. Problem dalej aktualny.
  • 0

#4 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 06 08 2012 - 15:20

Zainstaluj najnowsze sterowniki ze strony producenta. Nie podałeś modelu urządzenia.
  • 1

#5 Adamicki

Adamicki

Początkujący

• 15 postów

Napisano 13 08 2012 - 00:17

EDIT:
Właśnie stało się coś dziwnego. Odłączyłem myszkę A4 Tech i problem zniknął. Teraz jak odpinam klawiaturę nic się nie dzieje. Ten model myszki to A4 Tech OP-005D. Nie udało mi się do niej nigdy znaleźć poprawnych sterowników. Zainstalowałem sterowniki od myszki innej firmy i klawisze funkcyjne zaczęły jakoś funkcjonować, ale już zmieniłem mychę na inną A4 Tech, która nie robi problemów z komunikatami.
Dzięki za pomoc.

Użytkownik Adamicki edytował ten post 13 08 2012 - 00:41

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych