Mam problem z komputerem, podejrzewam uszkodzenie slotu pci-e.
Otóż odpalam komputer, po mniej/więcej 10 sekundach zaczynają się beepy... ALE nigdy takiej sekwencji nie słyszałem. Zacznę od specyfikacji komputera :
MB : ASUS ROG G-SURF365 rev. 1.00
CPU : AMD Athlon 64 X2 6000+
RAM : SAMSUNG 1GB 2Rx8 PC2-6400U-666-12-E3
GPU : XFX Radeon HD 4770 512MB GDDR5
PS : ATX-450W Gembird (mam dwa zasilacze tej samej mocy 450W)
Komputer dostałem w takim stanie, w jakim jest teraz (czyli beepuje). Wcześniej pracował z grafiką GeForce 9400GT i coś się stało, że komp 'usnął' aż do momentu, kiedy podłączyłem jakąś starą kartę grafiki pod zwykłe PCI (3dfx 16MB). Po tym eksperymencie podłączyłem GeForce 6800 pod pci-e i komputer już chodził normalnie. Zmieniłem kartę na Galaxy GeForce 9600GSO.
Któregoś smutnego wieczoru, podczas grania wyskoczył mi blue screen (pierwszy raz). Po resecie pojawił się drugi raz i.... ostatni. Komputer znowu usnął i przy próbie włączenia beepuje. Zauważyłem, że zasilacz, podczas włączania go przyciskiem z tyłu puszcza kilka iskier jakby miał się zapalić, więc zmieniłem na inny tej samej mocy (marka mi nie znana, ....CASE atx-450W pfc) i zmieniłem grafikę na radeona, którego podałem w specyfikacji.
Komputer uruchamia się na karcie 3dfx pod pci ale już na pci-e beepuje.
Beepy są następujące : http://www.speedyshare.com/4fz7m/Glos-003.m4a
(wybaczcie za to, że nagrywane dyktafonem z telefonu ale nie mam innej możliwości nagrania).
Ma ktoś pojęcie jak temu zaradzić?
Użytkownik Qauke edytował ten post 26 05 2014 - 00:36
nazwę tematu edytowalem