Witam wszystkich
nie zauwazyłem podobnego tematu wiec pisze
Mam pewien problem, mianowicie taki iż gdy robie formata w kompie wszystko chodzi myszka reaguje klawiatura też
lecz po pewnym czasie jakimś tygodniu około przy włączeniu kompa myszka przestaje reagowac oraz klawiatura... ;/ a są podłączone do komputera ;/;/ co może być przyczyną takich zjawisk ;P klawiature i myszke mam na USB
Komputer nie reaguje na myszke ani klawiature
Rozpoczęty przez
Maciej88
, 21 02 2008 11:13
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 02 2008 - 11:13
Napisano 21 02 2008 - 13:39
sprawdź czy masz dobrze zainstalowane USB ja też tak miałem podłączyłem klawiature i myszke na to takie jakby kułko i działało wejdź w "Start>>kliknij prawym na Mój Komputer>>Właściwości>>Sprzęt>>Menadżer Urządzeń i sprawdź podłączenie czy działa USB lub sprawdź inny sprzęt z USB np. MP3 , a własnie miałeś sterowniki do Myszki i Klawiatury?? powinieneś mieć w pudełku Dyskietke lub Płyte.
Napisano 26 02 2008 - 21:37
no niby tak ale jak robiłem formata do działą wszystko pozatym mam XP tam nie są potrzebne zbytnio sterownik... po jakimś czasie dopiero przestaje reagować czy to może być zasilacz ??
Napisano 26 02 2008 - 23:07
Po tygodniu ? trochę dziwne
parę pytań:
-Gdy to się już stanie gdy wyjmiesz np: myszkę i włożysz ponownie. Czy zostaje wykryty nowy sprzęt USB?
-Jak wygląda menadżer urządzeń są błędy ?
-Może namieszałeś w biosie przywróć domyślne ustawienia.
-Czy inne urządzenia USB działają np.: typowa MP3
-Zerknij także na użycie procka może jakiś proces połyka 100%
-No i robaki, trojany ....
Wcześniej oczywiście podłącz myszkę Ps2 .
Daj znać jak poszło
parę pytań:
-Gdy to się już stanie gdy wyjmiesz np: myszkę i włożysz ponownie. Czy zostaje wykryty nowy sprzęt USB?
-Jak wygląda menadżer urządzeń są błędy ?
-Może namieszałeś w biosie przywróć domyślne ustawienia.
-Czy inne urządzenia USB działają np.: typowa MP3
-Zerknij także na użycie procka może jakiś proces połyka 100%
-No i robaki, trojany ....
Wcześniej oczywiście podłącz myszkę Ps2 .
Daj znać jak poszło
Napisano 27 02 2008 - 21:46
ok dam znać ale jak podłączałem USB i tą zwykłą nic nie wykrywa... ;/ a w biosie nic sie nie bawiłem zbytnio... pozatym samo sie nie powinno nic zmienic...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych