Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komputer do 2000zł

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dorsz

Dorsz

Nowy

• 4 postów

Napisano 21 07 2007 - 19:22

Witam was serdecznie w tym moim 1 temacie na takowym forum.

Chce kupić nowy komputer,ale nie chce żeby mi bubel wcisnęli.A więc możecie mi podać nazwy karty graficznej,procesora,karty dziwiękoweji ilości pamięci która powinna być w najnowszych komputerach z 2007r podajcie kilka przykładów.Tylko o najnowszych komputerach które moge kupić w jakimś wygwizdajewie to piszcie że to rzadki i rozdzielajcie te rzadkie od tych w popularnej sprzedaży.....i jeszcze jedno czy do monitorów plazmowych trzeba innych kart graficznych niż do normalnych ? i powiedzcie mi też ile taki za*ebiasty komp może kosztować i coś o monitorach i ich cenach za ile kupie taki przeciętny monitor (o ile wiem monitor nie gra za dużej roli w działaniu gier,poprawcie mnie jak sie myle)

Z góry dziękuje za pomoc :P

• 0

#2 jakubgorz

jakubgorz

Stały użytkownik

• 251 postów

Napisano 21 07 2007 - 21:13

Witam! Moja Propozycja dobrego komputera to:
Procesor-Intel Core 2 Duo E6320 1.86GHz BOX
Karta Graficzna-GALAXY GeForce 8800GTS 320MB DDR3 PCI-E
Płyta główna- ABIT AB9 QuadGT I965
RAM- PATRIOT DDR2 2048MB PC800 DUAL 2 x 1024
Dysk Twardy- CAVIAR 320GB 16MB
Zasilacz- TAGAN 580-U15 580W
jakaś klawiatura, mysz i obudowa
nagrywarka DVD-LG SuperMulti GSA-H42L
Monitor najlepiej obejrzeć samemu w sklepie
Razem Jakieś 5000zł

Co do twoich pytań;

czy do monitorów plazmowych trzeba innych kart graficznych niż do normalnych

Chodziło Ci chyba o monitor LCD, do których używa sie takich samych kart.

i powiedzcie mi też ile taki za*ebiasty komp może kosztować i coś o monitorach i ich cenach za ile kupie taki przeciętny monitor

Komputer , który starczy ci na długi okres czasu kosztuje ok. 4000zł a monitor przeciętny 19" ok. 1000zł.
Ale za mniejszą sume teżmożna kupić dobry sprzet mówie tu o 3800zł za komputer z monitorem

(o ile wiem monitor nie gra za dużej roli w działaniu gier,poprawcie mnie jak sie myle)

Działanie gier zależy raczej od podzespołów typu korta graficzna, RAM itd. Monitor wyświetla obraz gorzej lub lepiej.

• 0

#3 Dorsz

Dorsz

Nowy

• 4 postów

Napisano 22 07 2007 - 12:11

Ile lat masz na myśli mówiąc "Komputer , który starczy ci na długi okres czasu" ?
I czy komp który mi podałeś da sdie kupić w zwykłym "tesco" czy "auchan" ??
  • 0

#4 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 22 07 2007 - 12:36

Od tesco, auchana i innych biedronek trzymaj się z daleka. Tam dobrego komputera nie kupisz. A nie jesteś zainteresowany zakupami przez internet?
  • 0

#5 Dorsz

Dorsz

Nowy

• 4 postów

Napisano 22 07 2007 - 13:33

Nom mógłbym kupić przez neta tylko daj mi stronke gdzie moge kupić ten cały zestaw zmontowany.
  • 0

#6 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 22 07 2007 - 14:03

Możesz kupić na Apollo.pl
  • 0

#7 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 22 07 2007 - 15:27

http://www.apollo.pl/konfig

I troche grzeczniej
  • 0

#8 Dorsz

Dorsz

Nowy

• 4 postów

Napisano 22 07 2007 - 21:02

Kupie se nowego kompa tam gdzie tego (zapomniałem jak sie sklep nazywał ale pamiętam gdzie był ;p} dobrze mi służył przez 7 lat NAPRAWDE DOBRZE ....żegnam mój kochany biedny komputerku :) ......aż żal serce ściska ale co ja zrobie ;/ zestażałeś sie już mój kochany komputerku.....tyle raazem przeżyliśmy,tyle razy tata mi rozpierdzielał klawiature o szafke na twoich oczach ...

A pozatym gospodarka w kraju gwałtownie spadła tera mam na kompa 2k ale monitor stawia tata ;p

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych