Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komp nieodpala sie do konca

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Cimosz

Cimosz

Obserwator

• 7 postów

Napisano 11 11 2008 - 17:07

Witam mam problem chcialem wlaczyc swoj stary komputer, ale jest cos nie tak

Screeny:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=b24d5b28c6d92ccf
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=2f3a717c4601836e

Klawiatura w ogole nie odpowiada, tak jakby w ogole nie byla podlaczona.
Prosze o pomoc zalezy mi na szybki naprawieniu sprzetu :D)

POZDRAWIAM :)

• 0

#2 motyx

motyx

Zaawansowany użytkownik

• 571 postów

Napisano 11 11 2008 - 17:27

źle podłączona klawiatura/zepsuta klawiatura/zepsute wejście na klawiaturę

• 0

#3 Cimosz

Cimosz

Obserwator

• 7 postów

Napisano 11 11 2008 - 17:36

źle podłączona klawiatura/zepsuta klawiatura/zepsute wejście na klawiaturę

Klawiatura sprawna, dobrze podlaczona i wejscie na 99% sprawne. Zwyczajna klawiatura ze standardowym wejsciem nie dziala jak i USB tez. Wiec wejscia prawdopodobnie sa sprawne :]
Moze cos innego ?
  • 0

#4 chenio

chenio

Początkujący

• 40 postów

Napisano 11 11 2008 - 18:04

a może coś z taśmami IDE!
  • 0

#5 Cimosz

Cimosz

Obserwator

• 7 postów

Napisano 11 11 2008 - 18:16

a może coś z taśmami IDE!

Hmm raczej tez nie. Jest pewien problem bo dysk twardy z tamtego kompa byl podlaczony tez do innego wiec byly 2 dyski do jednego kompa podpiete. I jedna inteligetna osoba wziela na tamtej partycji co byl win zainstalowany po prostu FORMATUJ wziela i sie win caly usunal no i jednym slowem od tamtej pory tak jest gdy dysk byl przelozony i chcialo sie wina wgrac to juz takie cos wyskakiwalo i nic zrobic sie nie da. Tasmy mozna sprawdzic od innego kompa. Ale watpie zeby to bylo to.

Moze jeszcze cos innego ?
Chodzi o to ze nawet w biosa wejsc sie nie da i sprobowac zainstalowac wina.
Bo klawiatura nie odp.
  • 0

#6 eunstachy

eunstachy

Zaawansowany użytkownik

• 512 postów

Napisano 11 11 2008 - 18:37

Wyjmij bateryjkę z BIOS a niech się zrestartuje. Posprawdzaj taśmy, spróbuj z klawiatura od innego kompa. I czy ten dysk w innym kompie jest sprawny?
  • 0

#7 Cimosz

Cimosz

Obserwator

• 7 postów

Napisano 11 11 2008 - 18:41

Wyjmij bateryjkę z BIOS a niech się zrestartuje. Posprawdzaj taśmy, spróbuj z klawiatura od innego kompa. I czy ten dysk w innym kompie jest sprawny?

Tamten dysk z tego kompa 2 jest sprawny i ciagle w uzyciu i jak byl podlaczony ten do tamtego :D to pewna :) blondyneczka wykonala kroki " Prawy "Formatuj" -> szybkie formatowanie" i sie wszystko usunelo :( bo jej miejsca brakowalo na zdjecia :D wiec wykorzystala sobie tamten dysk :D.
Ok sproboje zrobic tak zrobic. Mam nadzieje ze cos ruszy, a klawiatura juz byla stosowana od innego kompa i tez to samo.
  • 0

#8 Lisciu156

Lisciu156

Stały użytkownik

• 256 postów

Napisano 11 11 2008 - 19:43

Ja miałem coś podobnego, pobawiłem się zworkami i normalnie ruszył, ale nie wiem od czego to zależało.
  • 0

#9 Cimosz

Cimosz

Obserwator

• 7 postów

Napisano 11 11 2008 - 21:06

Tamten dysk z tego kompa 2 jest sprawny i ciagle w uzyciu i jak byl podlaczony ten do tamtego :) to pewna :) blondyneczka wykonala kroki " Prawy "Formatuj" -> szybkie formatowanie" i sie wszystko usunelo :) bo jej miejsca brakowalo na zdjecia :D wiec wykorzystala sobie tamten dysk :D.
Ok sproboje zrobic tak zrobic. Mam nadzieje ze cos ruszy, a klawiatura juz byla stosowana od innego kompa i tez to samo.

Juz wszystko zrobilem, wyjalem bateryjke, zmienilem tasmy na inne i niestety ale nic nie pomoglo ciagle to samo.

Ja miałem coś podobnego, pobawiłem się zworkami i normalnie ruszył, ale nie wiem od czego to zależało.

Zworkami hmm... wyjales je i od nowa wlozyles i ruszylo ?
Tez Ci nie dzialala klawa ani nic nie mozna bylo zrobic ?
Nie wiem juz po prostu co robic !

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych