Athlon 6000+
4GB RAM Kingston CL6.
dysk twardy, napęd, obudowa oraz zasilacz miałem.
Płyta główna to Foxconn A6VMX 8KERSH? nie pamiętam dokładnie.
Płyta ma wbudowaną karte graficzną a z powodu funduszy nie kupywałem dobrej grafy na razie, bo i zasilacz trzeba było by wymienić.
Zasilacz jaki mi pozostał to Codegen 300W, wiem że sprawny cały czas działa pod intelem 1GHz.
Złożyłem kompa do kupy, odpalam. Przez pierwsze 1sek. wiatraki chodzą dobrze, tzn. głośno. Potem już nie, ale o dziwo da się kompa właczyć.
Obraz jest widoczny, można wejść do biosu i widzę tam elegancko podzespoły jakie mam.
Przez ten czas wiatrak od zasilacza nie pracuję, a radiator procesora bardzo słabo przez co się bardzo grzeje.
Gdy podłącze napęd, nie mogę wysunąć tacki na płytke.
Jak nie podłącze dysku, pokazuje że go nie ma i żeby zmienić płyte itd. Jak go podłącze, to w tym momencie gdzie ma się załadować windows, komp dostaje zwiecha.
No i to tyle, podejrzewam że zasilacz może być za słaby, ale grafika tylko zintegrowana, jak powiedziałem, komp sie włącza da się wejść do biosu.
Nie reaguje na dyski twarde i napędy.
Jeżeli jest to zasilacz to proszę o doradzenie jaki kupić, w przyszłości chciałbym dokupić ge-force 9600.
Przedział cenowy 100-200 max! Ale dobrze by było gdyby cena nie przekraczała 150
ew. czy coś takiego wchodzi w grę?
http://allegro.pl/item552465650_matravers_..._12cm_nowy.html