Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komp - Problem

• Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 adriankov

adriankov

Nowy

• 3 postów

Napisano 12 02 2008 - 22:22

Witam!
Mam taki problem. Kiedy gram w jakas gre (moj komp ma 2x lepszy sprzet niz ta gra wymaga) i po kilku minutach sie wyłancza. Nie wiem ocb. Kiedy gram w gre o lepszych wymaganiach komp wyłancza sie zaraz po właczeniu gry...
O co tu moze chodzic?

Moj sprzet:

Karta Graficzna: Radeon x1650xt
Ram: 1GB Ram
Pentium 4 3Ghz

Prosze o szybką pomoc.
Ps. Kiedy latam po necie tez sie wyłancza

• 0

#2 Bahus

Bahus

Początkujący

• 41 postów

Napisano 12 02 2008 - 22:34

Od kiedy masz kartę graficzną ??? Czy problem występuje od niedawna czy od jakiegoś czasu. W jakich grach występuje konkretnie ten problem.

Nie masz przypadkiem przetaktowanej grafy >>??<<

• 0

#3 adriankov

adriankov

Nowy

• 3 postów

Napisano 12 02 2008 - 22:38

Ja kompa kupilem wiec jest od poczatku (karta - kupilem kompaod qumpla), w gry gram tylko Diablo II oraz Talisman On-Line
Przez neta gram
  • 0

#4 Bahus

Bahus

Początkujący

• 41 postów

Napisano 12 02 2008 - 22:51

Póki co przeskanuj system jakimś antywirusem, i napisz jeszcze czy problem dotyczy tylko i wyłącznie samych gier czy podczas pracy przy windowsie masz jeszcze jakieś inne podejżane zachowania. Jeśli to nie pomoże zassaj sterowniki do karty graficznej i ew. zainstaluj najnowszego Direct X. Możesz jeszcze z poziomu linji komend (URUCHOM) wpisać "dxdiag" i przeprowadź testy ekranu. Możesz też zaciagnąć jakiegoś benchmarka i przetestować czy i z nim będzie problem. A na sam koniec polecam wywalić obie gry zrobić defragmentację dysku (kiedyś tak właśnie objawiał mi się problem z grą j/w i pomogło) np programem Perfect Disk i zainstaluj gry ponownie.
  • 0

#5 adriankov

adriankov

Nowy

• 3 postów

Napisano 12 02 2008 - 22:54

Bahus napisze do Ciebie na gg i powiesz mi co i jak bo nie bedziemy spamowac na forum co nie? :verymad:
  • 0

#6 Bardock

Bardock

Ocean of Apathy

• 985 postów

Napisano 13 02 2008 - 12:14

To po co piszesz tego posta :D ? Pisz na forum, postaramy się Ci jakoś pomóc. Na razie proponuję dać loga z HJT.
  • 0

#7 still

still

Początkujący

• 149 postów

Napisano 13 02 2008 - 12:34

racja, w kilka osób się więcej zdziała!
  • 0

#8 krzyhoo

krzyhoo

Admin

• 1 039 postów

Napisano 13 02 2008 - 16:19

powiedz jaki masz zasilacz (marka i moc), bo to chyba jego wina
  • 0

#9 yahoo69

yahoo69

Nałogowy palacz, uzależniony od adrenaliny

• 763 postów

Napisano 13 02 2008 - 16:35

podaj napiecia i temperatury z EVEREST'a :(

wyglada i to na grzanie sie jakiegos elementu lub zasilacz sie wypalił i stracił na mocy :D
  • 0

#10 Killaz

Killaz

Profesjonalista

• 2 300 postów

Napisano 13 02 2008 - 17:07

Ile razy trzeba powtarzać, że napięć nie sprawdzamy żadnym EVEREST'em?! Przecież takie programy, a nawet BIOS nie podają prawdziwych wartości napięć. Jedyna możliwość sprawdzenia dokładnie napięć to sprawny miernik i do roboty.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych