Witajcie!
Za nami rok 2006, który był dla Tweaksa niewątpliwie owocny, ponieważ statystyki znacznie się poprawiły, serwis zyskał duże uznanie, znaleźliśmy partnerów handlowych, oraz rozbudowaliśmy znacznie forum jak i zawartość serwisu. Idąc za ciosem postanowiliśmy w trosce o naszych internautów stworzyć nowe oblicze Tweaksa! Nowe Logo, nowy system wyświetlania zawartości witryny, to będzie wyzwanie nad którym będziemy pracować przez najbliższe dwa tygodnie, będziemy pracować wspólnie, ponieważ to Wy będziecie mieli decydujący głos w tworzeniu Tweaks.pl, a w szczególności Hardware.tweaks.pl i Software.tweaks.pl. Zapraszam do udziału w dyskusji, oraz zaprezentowania Waszych pomysłów i uwag, które poprawiłyby jakość serwisu, jego ergonomię, oraz działanie poszczególnych działów, treści i downloadu.
Dziękuję za uwagę.
Administracja Tweaks.pl
Dziak Przemysław
Żyto Marcin
Kolejna Odsłona Tweaks.pl! Co Jeszcze Nam Przyniesie Rok 2007?
Rozpoczęty przez
makensis
, 13 01 2007 22:41
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 01 2007 - 22:41
Napisano 07 02 2007 - 11:12
Nie wiem, czy mogę się dopisać pod ten wątek, dlatego jak coś, to usuńcie.
Moim zdaniem serwis jest na dobrej drodze, jednak największym problemem forum, może być ruch. Mianowicie widzę pewnego rodzaju zastój. Przydałaby się porządna reklama w jakimś dużym portalu. Ogólnie bardzo mi się podoba, do serwisu zostałem zachęcony przez znajomego, który tutaj jest moderatorem (Informatyk).
Moim zdaniem serwis jest na dobrej drodze, jednak największym problemem forum, może być ruch. Mianowicie widzę pewnego rodzaju zastój. Przydałaby się porządna reklama w jakimś dużym portalu. Ogólnie bardzo mi się podoba, do serwisu zostałem zachęcony przez znajomego, który tutaj jest moderatorem (Informatyk).
Napisano 07 02 2007 - 16:10
Denek ma rację. Statystyki forum są bardzo dobre (prawie 5 tysięcy użytkowników), ale co z tego skoro prawie żadan z nich nie jest aktywny?! Tak, trzeba pomyśleć nad jakąś skuteczną reklamą.
Napisano 07 02 2007 - 16:27
Ostatnio jest więcej użytkowników rejestrujących się, jednak większość z nich, to tzw. użytkownicy jednorazowi, którzy rejestrują się na forum, prosząc o pomoc, poradę "specjalistów". Kiedy już ją otrzymają, opuszczają forum i rzadko kiedy na nie zaglądają, jeśli w ogóle zaglądają.
Z tym problemem styka się większość for, wiadomo chyba, że forum jest miejscem dyskusji, pomocy dla innych, dlatego internauci rejestrują się aby otrzymać odpowiedź na nurtujące go pytanie. Każde forum, ma swoich aktywnych użytkowników, którzy często się udzielają. Reszta to niestety użytkownicy jednorazowi.
I moim zdaniem, reklama mało da, bo ludzie będą się rejestrować, ale rzadko udzielać. Skoro nawet teraz mamy średnio po 40 czasem więcej rejestracji dziennie.
Z tym problemem styka się większość for, wiadomo chyba, że forum jest miejscem dyskusji, pomocy dla innych, dlatego internauci rejestrują się aby otrzymać odpowiedź na nurtujące go pytanie. Każde forum, ma swoich aktywnych użytkowników, którzy często się udzielają. Reszta to niestety użytkownicy jednorazowi.
I moim zdaniem, reklama mało da, bo ludzie będą się rejestrować, ale rzadko udzielać. Skoro nawet teraz mamy średnio po 40 czasem więcej rejestracji dziennie.
Napisano 08 02 2007 - 13:50
W sumie podobną sytuację widzę na drugim forum z którego korzystam - PC Format mianowicie. Wydaje się, że liczba użytkowników jest imponująca. Tymczasem przeglądając listę, prawie 80% nie napisało ani jednego posta. Oby tutaj tak nie było. Staram się rozreklamować to forum jak tylko mogę, ale już widzę, że to może być trudne. Ktoś mi tutaj pewnie dogada, że jestem noobem, ale to nie liczba wypowiedzi się liczy. Każdy może sobie jakoś nabić te 500 postów. Miałem pewien okres (na PCF), że stukałem nawet 50 wypowiedzi dzienni, dopiero pewien ban mnie przyhamował i teraz wypowiadam sie w działach nie objętych licznikiem (najczęściej).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych